Συναγερμός στη Βοιωτία: Πέθανε 80χρονος κτηνοτρόφος που πήγε να σώσει τα ζώα του

Εκκενώνεται κάμπινγκ, απειλούνται δύο οικισμοί - Δύο μηνύματα από το 112 να φύγουν όσοι βρίσκονται στην παραλία Σαράντη

Must Read

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στον Πρόδρομο Βοιωτίας, στον Κορινθιακό Κόλπο, ανατολικά από το Γαλαξίδι. Ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος στα Χώστια έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να σώσει τα ζώα του από την πυρκαγιά. Ο ηλικιωμένος φαίνεται πως λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις. 

Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Το διπλό μέτωπο της πύρινης λαίλαπας φαίνεται να κινείται προς τη θάλασσα. Ήδη από το 112 έχουν σταλεί δύο μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής. Το πρώτο καλούσε τους κατοίκους του Προδρόμου να είναι σε ετοιμότητα, ενώ το δεύτερο λίγα λεπτά αργότερα όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να εκκενώσουν προς Θίσβη.

 

 

Αυτή την ώρα, οι φλόγες απειλούν δύο οικισμούς, Σκέρφι και Σαράντι οι οποίοι εκκενώνονται. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκενώθηκε κάμπινγκ στην περιοχή, όπου υπήρχαν φιάλες υγραερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις, η πυρκαγιά ελέγχεται. «Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δήλωσε ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα». Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

 

Για δύσκολο μέτωπο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Αρτοποιός. «Η πυρκαγιά έχει μια δυναμική και απρόβλεπτη εξέλιξη. Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε» υπογράμμισε, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να επιδείξουν μεγάλη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα:

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση – Νεκρός άνδρας σε στάνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This