«Στα 32 χρόνια υπηρεσίας δεν έχω ζήσει παρόμοιες συνθήκες» λέει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

«Το προσωπικό δίνει έναν τεράστιο αγώνα με αυτοθυσία»

Must Read

Για τη μάχη των πυροσβεστών στα πύρινα μέτωπα μίλησε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι δεν έχει ξαναζήσει τόσο ακραίες συνθήκες, στη διάρκεια των χρόνων που υπηρετεί.

«Στα 32 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα δεν έχω ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες» ανέφερε αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Πουρναράς ανέφερε ότι πυρκαγιές παρουσιάζουν μια εξαιρετική δριμύτητα ακόμη και το βράδυ που περίμεναν να μειωθούν οι εντάσεις των ανέμων, αυτοί έφταναν τα 6-7 μποφόρ και οι ριπές τα 8 μποφόρ.

«Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και το βράδυ, που άλλες περιόδους τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι πυρκαγιές αντιμετωπίσιμες, τώρα γίνονται πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες. Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι από τις λίγες υπηρεσίες πανευρωπαϊκά μπορεί και διεθνώς που οι πυροσβέστες επιχειρούν ακόμη και το βράδυ. Το προσωπικό δίνει έναν τεράστιο αγώνα με αυτοθυσία ξεπερνώντας φυσικά και ψυχικά όρια», υπογράμμισε ο κ. Πουρναράς.

 

Όπως είπε, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα το σύνολο του Πυροσβεστικού Προσωπικού επιχειρεί στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται καθημερινά και επισήμανε ότι το σύνολο του προσωπικού είναι σε γενική επιφυλακή. «Καθημερινά από την αρχή της περιόδου είχαμε από 50-60 εκδηλώσεις πυρκαγιών. Κι αυτές αντιμετωπίζονταν με επιτυχία. Μετά τον παρατεταμένο καύσωνα και την εποχή των μελτεμιών δυστυχώς οι συνθήκες άλλαξαν. Αυτή η ιδιαίτερη ξηροθερμική περίοδος με την επέλευση των δυνατών ανέμων έκανε τις πυρκαγιές πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμες», σημείωσε ο κ. Πουρναράς και υπογράμμισε ότι οι συνθήκες είναι ακραίες.

Στη συνέχεια ο κ. Πουρναράς αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Μονή Κλειστών Φυλής χθες. «Για παράδειγμα η χθεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Μονή Κλειστών και τώρα είναι στην Πάρνηθα, εκδηλώθηκε στις 11:56. Στα πρώτα 5 λεπτά δηλαδή 12:01 βρισκόταν πάνω από την πυρκαγιά εναέριο μέσο το οποίο επιχειρούσε στον Ασπρόπυργο και μετά από 2 λεπτά αλλά 4 εναέρια μέσα ήταν πάνω από την πυρκαγιά. Παρόλα αυτά η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις. Καταλαβαίνετε για τι ακραίες συνθήκες μιλάμε και με ποια δριμύτητα πλέον εξαπλώνονται όλες οι πυρκαγιές», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Υπάρχουν αναφορές και στη Ρόδο και στον Έβρο που οι πυρκαγιές ξεπέρασαν αντιπυρικές ζώνες 50 και 100 και 200 μέτρων. Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Πάρα πολύ δύσκολες. Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας και ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This