Νέα εστία απειλεί την Πάρνηθα! Προσαγωγή δύο υπόπτων για εμπρησμό – Καταγγελία για πέντε εστίες στον Αυλώνα!

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Βοιωτία - Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα

Must Read

Μόλις για ελάχιστες στιγμές κατάφεραν να πάρουν μια ανάσα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Πάρνηθα όπου η εικόνα της φωτιάς εμφανιζόταν βελτιωμένη.

Πριν από λίγο, ξέσπασε μια νέα εστία στην περιοχή Άγιος Γεώργιος του Αυλώνα η οποία κατευθύνεται προς το βουνό της Πάρνηθας!

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά η νέα εστία «φούντωσε» με αποτέλεσμα η περιοχή να «σκεπαστεί» από πυκνούς καπνούς.

Πρόκειται για τη δέκατη πυρκαγιά που ξεσπά στην περιοχή σήμερα!

Πολίτες κατήγγειλαν ότι η νέα πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού καθώς είδαν ένα αυτοκίνητο να κινείται στο σημείο. Μάλιστα, υπήρχε καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες προσήχθησαν δύο άτομα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στο Open πως ο ένας είναι κάτοικος Αυλώνα και ήταν παρών σε τέσσερις περιπτώσεις που υπήρχαν εστίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Open, οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν τις πινακίδες των ατόμων αυτών στις Αρχές. Οι ίδιοι εντοπίστηκαν και μεταφέρονται στην ασφάλεια βορειανατολικής Αττικής όπου θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και θα αναζητηθεί εάν είναι υπαίτιοι για εμπρησμό.

Παράλληλα, θα γίνει έρευνα και στα οχήματά τους.

Δείτε βίντεο:

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής που έγινε πριν λίγη ώρα, στην περιοχή της Πάρνηθας επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 10 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Γερμανία και 2 από Σουηδία και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για το συντονισμό τους. Επιπρόσθετα επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία και συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης, ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Ο κ. Κόκκαλης κατήγγειλε τις τελευταίες δύο ώρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον πέντε εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή Ασπροχώρι Αυλώνα. Τόνισε ότι η πυροσβεστική έσβηνε τη μία εστία και μετά από λίγο ξεσπούσε άλλη σε διαφορετικό σημείο στην ίδια περιοχή!

Όσο για την φωτιά στην Πάρνηθα,  τόνισε ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, και όπου υπάρχει καπνός και κινδυνεύει να γίνει αναζωπύρωση, γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.Στο κύριο μέτωπο του βουνού, η πυρκαγιά, αυτή την ώρα, παρουσιάζει βελτίωση με τις φλόγες να είναι 10 χιλιόμετρα από το καζίνο.

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κύμης.

Όπως επίσης και στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη συμβολή της με την οδό Θρακομακεδόνων έως και την οδό Δεκελείας, στην οδό Αγίου Διονυσίου στη συμβολή της με την οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο τμήμα της Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα έως και το ύψος της οδού Μόλας.

Κλειστή παραμένει για την κυκλοφορία των οχημάτων η Πάρνηθος από το ύψος της συμβολής της με την Θρακομακεδόνων έως και το Τελεφερίκ προς Πάρνηθα.

Στην Βοιωτία

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Βοιωτία για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις έχουν σχηματίσει ένα ενιαίο μέτωπο με τις φλόγες να κινούνται προς το χωριό Κυριάκι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δόθηκε μεγάλη μάχη προκειμένου να μην καεί το χωριό Στείρι και σώθηκε χάρη στις προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών.

Ένα μέρος του μετώπου βρίσκεται στην αρχαία ακρόπολη της Στείριδας, ενώ λίγο πιο πάνω είναι η Μονή του Οσίου Λουκά που χθες τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μέτωπο εκτείνεται στην πλαγιά του βουνού, έχοντας φτάσει λίγο πριν από την κορυφή. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι θα φτάσει στην κορυφή του Ελικώνα και θα περάσει στο ελατοδάσος!

Δείτε βίντεο:

 

Ολόκληρη η ενημέρωση από την Πυροσβεστική:

«Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλές αναζωπυρώσεις σε διάφορες πυρκαγιές στη χώρα μας. Τα μεγαλύτερα μέτωπα πυρκαγιών αντιμετωπίζονται:

Στην Πάρνηθα, όπου οι ισχυρές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια για τον περιορισμό της. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αναζωπυρώσεις έλαβαν διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν 2 νέα μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση των κατοίκων, σχετικά με την πυρκαγιά στις περιοχές, Θρακομακεδόνες, Πανόραμα Μενιδίου, Μπόσκιζα και Αγία Παρασκευή και το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Αγία Παρασκευή. Επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 10 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Γερμανία και 2 από Σουηδία και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για το συντονισμό τους. Επιπρόσθετα επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία και συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

Επίσης, ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, με υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα, τις τελευταίες 24 ώρες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 12 πυρκαγιές, πριν επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσης, έχει παρατηρηθεί, ότι στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, κάποιοι χρησιμοποιούν συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Σας γνωρίζουμε ότι, ο εναέριος χώρος των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχει δεσμευτεί με οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται οι όροι ασφαλείας πτήσεων.

Στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν δυνάμεις που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα,  56 πυροσβέστες με 12 οχήματα από Ρουμανία, 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία, 64 πυροσβέστες με 32 οχήματα από Τσεχία και μέσω διμερούς συμφωνίας 46 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Αλβανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ισχυρές δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο Δίστομο Βοιωτίας οι περισσότερες αναζωπυρώσεις δημιουργούν μέτωπο και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα από την Τσεχία.

Στη μάχη των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, έχουν τραυματιστεί ή έχουν παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα 60 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη, 24 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική, ενώ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι, σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική μας ασφάλεια, θα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών». 

Δείτε την ενημέρωση:

Δείτε επίσης:

Πάρνηθα: Τι είναι το πυρονέφος που δημιουργήθηκε από τη φωτιά – Πώς να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Έβρος: «Τρέχει» προς τον οικισμό της Δαδιάς η φωτιά!

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο: Τραυματίστηκε στο πόδι εποχικός πυροσβέστης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This