Ακόμη μία σύλληψη για εμπρησμό στην Κάρυστο

Must Read

Την ώρα που μαίνονται οι αναζωπυρώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας οι οποίες δοκιμάστηκαν από τις φωτιές των προηγούμενων ημερών και ξεσπούν νέες πυρκαγιές εντατικές είναι οι έρευνες που κάνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε ολόκληρη την χώρα ώστε να «τσακώσουν» εμπρηστές που σχεδιάζουν πυρκαγιές οι οποίες μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επ’ αυτοφώρω πιάστηκε ένας άνδρας στην Κάρυστο ο οποίος είχε βάλει φωτιά από πρόθεση σε ξερά χόρτα. Μάλιστα, ο δράστης ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή τον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο!

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Καρύστου.

Επίσης ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023,  ακόμη τέσσερις (4) πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Νωρίτερα είχε γίνει ακόμη μία σύλληψη, στην Λάρισα, για τον ίδιο λόγο.

Μια μεγάλη πιθανότατα καταστροφή τόσο σε επίπεδο φυσικού περιβάλλοντος, περιουσιών αλλά και ανθρώπινων ζώων ενδεχομένως απέτρεψε χθες αργά το βράδυ η Πυροσβεστική στην Λάρισα με την σύλληψη ενός άντρα που επιχείρησε να βάλει φωτιά μέσα στον αστικό ιστό, σε οικόπεδο με ξερά χόρτα, δίπλα σε σπίτια!

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, κάμερες ασφαλείας από σπίτι της περιοχής «συνέλαβαν» έναν 70χρονο, στη συνοικία της Νέας Πολιτείας λίγα λεπτά πριν προχωρήσει στην πράξη του η οποία μπορεί να είχε ολέθριες συνέπειες.

Άμεσα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ειδοποίησε την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο ενώ τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος συνέλαβαν τον 70χρονο.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος έμενε σε σπίτι της περιοχής οπότε η πράξη που θα έκανε προκαλεί πραγματικά μεγάλα ερωτηματικά.

Από χθες το βράδυ κρατείται στο αστυνομικό τμήμα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί  στο Αυτόφωρο.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα, στην περιοχή της Λάρισας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Δείτε επίσης:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαραθώνα – Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό

Κραυγή αγωνίας από τη Δαδιά: Αν μέσα στις επόμενες 48 ώρες δεν ελεγχθούν οι φλόγες…

Καμένη αττική γη: Αντιμέτωποι με τις σοβαρές συνέπειες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This