Χαλκιδική: Απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Νικήτης – Εντοπίστηκαν λύματα στη θάλασσα

Μετά από μικροβιολογικές αναλύσεις των θαλάσσιων υδάτων

Must Read

Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, σε τμήμα της παραλίας της Νικήτης στη Χαλκιδική αποφάσισε η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής καθώς εντοπίστηκαν λύματα στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, μετά από δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου, τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των θαλασσίων υδάτων ήταν εκτός ορίων γεγονός που καθιστά την εν λόγω παραλία ακατάλληλη για κολύμπι.

Η απόφαση για την απαγόρευση χρήσης της παραλίας αφορά ένα μήκος ακτογραμμής 100 μέτρων εκατέρωθεν της εκβολής του ρέματος, στο οποίο διατίθενται τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Νικήτης και ελήφθη εξαιτίας «συνεχούς απορροής επιβαρυμένων νερών στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή».

Πλέον ο δήμος Σιθωνίας καλείται να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και να αναρτήσει πινακίδες με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στο συγκεκριμένο τμήμα, ενώ έχει ενημερωθεί το Λιμενικό Σώμα για την επιτήρηση της απαγόρευσης.

Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, δήλωσε στη Voria.gr, ότι η απόφαση, αν και δύσκολη, καθώς η τουριστική σεζόν είναι σε εξέλιξη, κρίθηκε αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών. Σύμφωνα με την ίδια το πρόβλημα προέκυψε από μια δυσλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Νικήτης.

«Παρενέβη η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας, έκανε αρχικά μια πρώτη δειγματοληψία από τις εκβολές του βιολογικού και απέστειλε έγγραφο προς την Διεύθυνση Υγείας όπου στις 9 Αυγούστου ο επόπτης έκανε και αυτός τη δειγματοληψία από τη θαλάσσια περιοχή, δηλαδή τον κολυμβητικό χώρο. Τα αποτελέσματα βγήκαν μετά στις 16-17 Αυγούστου και μετά από 3-4 ημέρες και μόλις αντιληφθήκαμε ότι τα όρια είναι πάνω των επιτρεπόμενων, αποφασίσαμε να προβούμε σε προσωρινή άρση της κολύμβησης και να στείλουμε τη σχετική οδηγία προς τον δήμο. Αυτός είναι αρμόδιος για να πάρει τα κατάλληλα μέτρα».

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν νέες δειγματοληψίες καθώς όπως σημειώνει η κ. Ζωγράφου «κατά τα λεγόμενα του δήμου έχουν γίνει διορθωτικές ενέργειες στον βιολογικό καθαρισμό, από τη φάση της δυσλειτουργίας έως σήμερα. Θα το παρακολουθούμε. Είναι ένα τμήμα 100 μέτρων, μιας μικρής περιοχής, δεξιά του λιμένα, εκεί στην εκβολή του βιολογικού».

Επισημαίνει, δε, ότι εφόσον από τις επαναληπτικές δειγματοληψίες τα νερά κριθούν κατάλληλα θα αρθεί και η απαγόρευση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας, ανέφερε ότι το πρόβλημα στον βιολογικό προέκυψε από την υπερφόρτωση τον Αύγουστο του υδροβικού φορτίου και επισήμανε ότι «οι διακοπές ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ μάς τσάκισαν. Κάθε τόσο είχαμε διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This