«Ξέχασαν τα Τέμπη!» – Οργή για την κυβέρνηση από τους συγγενείς των θυμάτων

Κάνουν λόγο για τρομερή συγκάλυση και προεκλογικά τερτίπια

Must Read

Εξοργισμένοι εμφανίζονται συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη, έξι μήνες μετά την πρωτοφανή τραγωδία στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 57 άτομα, τα περισσότερα νεαρά παιδιά.

Οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων δεν μπορούν να κρατήσουν τα συναισθήματά τους και με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κάνουν λόγο για κυβερνητική συγκάλυψη και τονίζουν ότι τα θύματα δεν είναι «αριθμοί».

Ο Βαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδερφό του, Βάιο Βλάχο, στο δυστύχημα των Τεμπών, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τι έγινε? Τα ξεχάσατε τα Τέμπη?

Αύριο, 6 μήνες μετά, δεν θα έχει πορείες, δεν θα έχει συμβολικές δράσεις και απεργίες απέναντι σε αυτήν την εγκληματική κυβέρνηση της οποίας τα ψέματα καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο από την πραγματικότητα.

Φαντάζομαι ότι για πολλά κόμματα όλες αυτές οι δράσεις είχαν νόημα προεκλογικά. Τώρα που πήραν το ποσοστάκι που ήθελαν, τις θεσούλες που ήθελαν, όλα καλά, σιωπή

Όχι όλα, έτσι? Να λέμε πάντα την αλήθεια.

Η Ελληνική Λύση έστειλε στη Βουλή πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, αμέσως μετά τις εκλογές. Τι έγινε με αυτό? Ξέρω, δεν θα βρεθούν οι ψήφοι με τίποτα, αλλά έτσι για την ιστορία, κάντε κάτι! Σήμερα, μόνο έναν υποψήφιο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βλέπω να μιλάει ανοιχτά και να κάνει δημόσια αντιπολίτευση για τα Τέμπη και την Τηλεδιοικηση. Με το ίδιο εσωκομματικό και δημόσιο κόστος που είχε αυτή η δράση και για τον προκάτοχό του. Αλλά ρε γαμωτο, τουλάχιστον το κάνει! Αυτοί τιμούν την υπόσχεση που έδωσαν σε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στα Τέμπη.

Οι άλλοι που είστε? Το ΠΑΣΟΚ? Το ΚΚΕ? Η Πλεύση? Το ΜεΡΑ25? Και εσείς δώσατε υποσχέσεις σε χαροκαμμένους ανθρώπους. Κάποιοι μάλιστα εκπροσωπείτε και μερικούς από αυτούς. Γιατί ξεχνάτε το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε στις μαζικές μεταφορές στην Ελλάδα?

Μια χούφτα δημοσιογράφοι γράφουν, ρωτούν, επιμένουν. Στα σοσιαλ μίντια έχουν μείνει μόνο μερικοί, να φυλάνε τις Θερμοπύλες, και δέχονται και απειλές. Και δεν είναι ότι δεν κάναμε τίποτα, όλα σας τα είπαμε.

Τα ψέματα, τις αλήθειες, τα γεγονότα. Πώς κάποιους μας τους κάψαν ζωντανούς, πως ορισμένα και πολύ συγκεκριμένα στοιχεία δεν δίνονται και δεν θα δοθούν ποτέ. Όλα σας τα έχουμε πει, με όλους τους πιθανούς τρόπους. Το ξέρω, στους δρόμους δε θα βγείτε, και ούτε θα τρενταρει αύριο το #Τέμπη_έγκλημα #Τέμπη_δολοφονία #Τέμπη_δικαιοσύνη Σας το ζήτησα από την πρώτη μέρα, να μην το κάνετε αυτό, αλλά τελικά ο αδερφός μου έγινε ακόμη ένας αριθμός για εσάς. Αλλά ξέρετε κάτι? Οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν, είναι οι ιστορίες, τα πρόσωπα και τα ονόματα που μένουν ίδια. Hasta la justicia siempre carajo.».

Δείτε την ανάρτηση:

Η Κατερίνα Βουτσινά, που επίσης έχασε τον αδερφό της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, κάνει λόγο για δολοφονία και συγκάλυψη τρομακτικών διαστάσεων, αναφέροντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά:

«Σήμερα τελέστηκε το μνημόσυνο του δολοφονημένου αδερφού μου, που έχασε βάναυσα και βίαια , αποτρόπαια τη ζωή του.Μαζί με άλλες ψυχές.Είδα τη μητέρα μου να ακροβατεί μεταξί ζωής και θανάτου. Όπως και εγώ, βλέποντας απο τότε που είδα 21 φωτογραφίες του “μετά” όπως και το ιατροδικαστικό πόρισμα. Πολτοποίηση κεφαλής. Δεν θα σταματήσω να αναφέρω αλήθειες , και όταν ξεκινήσει το δικαστήριο μέλημα θα είναι η διάδωση της αλήθειας.

2.Η κυβερνητική συγκάλυψη είναι τρομακτικών διαστάσεων, απλά δεν μπορώ να αναφέρω αυτό το διάστημα τα τεκτενόμενα. 3.Οι νεκροί δεν είναι 57 και έχει πέσει διαδικασία “κάλυψης” 4.Δεν θα σταματήσω ποτέ , και αν αυτό συνεπάγεται απειλές η περίεργες απόπειρες “ατυχημάτων” θα έχω εσάς μάρτυρες. 5. Η ανθρώπινη ζωή είναι το μέγιστο αγαθό και δεν είναι “κομμάτι” 6.Άν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, έστω και χωρίς ETCS ,με στελεχωμένη επίβλεψη , θα μπορούσε να αποτραπεί το φονικό. 7.Αν λειτουργούσε το ETCS χωρίς τηλεδιοίκηση θα γινόταν στα 2 χιλιόμετρα φρενάρισμα τροχοπέδησης. 8. Αν υπήρχε GSM-R θα είχε ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα, μη καλής επικοινωνίας λόγο έλλειψης “σήματος” Αν θα υπήρχε υποθετικά η προσπάθεια επικοινωνίας μετά τη διαγώνιο με τον άλλο μηχανοδηγό της εμπορικής.Δεν θα το μάθουμε ποτέ. 9.10 λεπτά πρίν το δυστύχημα επικοινωνησε το P6 στο δήμιο ότι υπήρξε μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη γραμμή της σύγκρουσης”Από το τμήμα Ρ6 επικοινώνησαν με τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων διότι έψαξαν να βρουν για ποιο λόγο καταγράφηκε τόσο μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Όταν μίλησαν με τον 59χρονο σταθμάρχη, εκείνος τους ενημέρωσε ότι μόνο η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν πάνω στη γραμμή.” Και τέλος …

10. Ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου στους 5 μήνες. ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ , ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΓΑΜΑΕΙ κτλ.. ΠΩΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ? Έγινε επιλεκτική άρση, και βάλαμε τους μηχανοδηγούς ως αιτιολόγηση της άρσης.Δεν το σκέφτηκαν τότε? Ο νόμος ορίζει το εξής: Ο Ν. 5002/2022 προβλέπει, επίσης, ότι για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών αποφαίνεται, εντός 48 ωρών, με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά από πρόταση του εισαγγελέα. Κόψε ράψε η κατάσταση και μου το έχουν αναφέρει οτι είναι ακριβώς έτσι. 11. Τα video συγκεκριμένων διελεύσεων της εμπορικής που είναι? Το καταγραφικό κάνει reset στις 30 ημέρες.Δεν θα έπρεπε να ζητηθεί τις πρώτες μέρες? 12. Προηγούταν η ασφαλτόστρωση ε? Γίαννης Βουτσινάς φριχτά δολοφονημένος στα Τέμπη μετωπικής σύγκρουσης τραίνων την 28/2/23 ώρα 23:18:28».

Δείτε την ανάρτηση της:

Δείτε επίσης:

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Ευδοκία Τσαγκλή: «Όλη η χώρα έχει καεί, εκτός από τη Βουλή»

Κι άλλοι στο σκαμνί για το έγκλημα στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This