Νέες επιχειρήσεις για διασώσεις μεταναστών: 80 στην Κύθνο, 51 στη Μύκονο – Συλλήψεις διακινητών

Συνολικά 250 άνθρωποι έχουν διασωθεί από χθες

Must Read

Καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα των επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος προκειμένου να διασώσουν μετανάστες που εντοπίζονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πάνω από 250 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το Λιμενικό από χθες σε συνολικά έξι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε ελληνικά νησιά, ενώ στο πλαίσιο των ίδιων επιχειρήσεων έχουν συλληφθεί 7 διακινητές.

Το τελευταίο περιστατικό είχε λάβει χώρα στη Κύθνο, σήμερα το πρωί.

Το λιμενικό σε Κύθνο, Τήνο, Μήλο και Κέα κινητοποιήθηκε για ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «Μυρσινιά» βορειοδυτικά της Κύθνου.

Οι 80 μετανάστες, 66 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 παιδιά μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος σε δύο περιπολικά με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον λιμάνι Μέριχα της Κύθνου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Λαύριο.

Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 45χρονος υπήκοος Μολδαβίας, ένας 44χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 32χρονος υπήκοος Ιράκ, ως διακινητές των υπολοίπων.

Δείτε βίντεο του λιμενικού από την επιχείρηση στην Κύθνο:

 

Στη Μύκονο

Επίσης σήμερα στελέχη του λιμενικού της Μυκόνου πήγε σήμερα στην παραλία Αγίας Άννας Καλαφάτη καθώς είχε την ενημέρωση πως χθες στο σημείο έφτασαν αλλοδαποί με σκάφος.

Στην παραλία εντόπισαν συνολικά 51 αλλοδαπούς (42 άνδρες, 8 γυναίκες και 1 ανήλικο), στο σύνολό τους στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια, ενεργοποιήθηκαν τέσσερα περιπολικά σκάφη, ένα περιπολικό πλοίο και ένα ελικόπτερο με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και ακινητοποιήθηκε θαλαμηγός η οποία οδηγήθηκε στο λιμάνι της Πάτμου.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι το παραπάνω σκάφος αποβίβασε νωρίτερα τους 51 αλλοδαπούς στη Μύκονο. Οι τρεις επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

H θαλαμηγός που μετέφερε τους μετανάστες
Το φουσκωτό που τους αποβίβασε στη Μύκονο

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

Ακόμα και ασυνόδευτοι ανήλικοι στους μετανάστες που διασώθηκαν στην Ζάκυνθο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This