Eντοπίστηκαν στη Σητεία 37 μετανάστες

Must Read

Συνεχίζονται αδιάλειπτα οι διασώσεις μεταναστών από το Λιμενικό σώμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λιμενικού, στον εντοπισμό και την περισυλλογή 37 μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Σχοινιά της Σητείας προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σητείας ενημερώθηκε για πιθανή αποβίβαση ατόμων από ιστιοφόρο στη συγεκριμένη περιοχή.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ένα Περιπολικό όχημα αλλά και σκάφος του λιμενικού που εντόπισε το ιστιοφόρο αγκυροβολημένο πλησίον της ακτής χωρίς επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαικάστρου – Ζάκρου δήμου Σητείας τριάντα επτά συνολικά άτομα (29 άντρες, 5 γυναίκες, 3 ανήλικα), ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου Σητείας.

Το λιμενικό σώμα, σε συνεργασία με την αστυνομία, την δημοτική αρχή, τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και εθελοντές έφτιαξαν τον χώρο του Επιβατικού Σταθμού στο λιμάνι και συγκέντρωσαν κλινοσκεπάσματα προκειμένου να μείνουν με ασφάλεια οι μετανάστες στον χώρο. Επίσης δόθηκαν νερά και φαγώσιμα ενώ σήμερα αναμένονται οι πρώτες μερίδες φαγητού.

Δείτε επίσης:

Νέες επιχειρήσεις για διασώσεις μεταναστών: 80 στην Κύθνο, 51 στη Μύκονο – Συλλήψεις διακινητών

Άλλοι 136 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρα σε Ζάκυνθο και Κύθνο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This