Κτηνοτρόφος στο Βόλο το πρώτο θύμα του «Daniel» – Ένας αγνοούμενος – Απαγόρευση κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ

«Ήχησε» το 112 για περιορισμό μετακινήσεων - Μεγάλα προβλήματα - Στη Ζαγορά Πηλίου το μεγαλύτερο ύψος βροχής

Must Read

Μόλις λίγες ώρες έχει «χτυπήσει» την χώρα μας η κακοκαιρία Daniel και όμως έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές και δυστυχώς τον πρώτο θάνατο ενός πολίτη στον Βόλο που δέχεται την ένταση των επικίνδυνων φαινομένων.

Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα ένας Βολιώτης κτηνοτρόφος στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

 

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βγήκε από το σπίτι του και μετέβη δίπλα σε χώρο όπου είχε κάποια ζώα, όμως εξαιτίας της βροχόπτωσης που έπεφτε ασταμάτητα υποχώρησε τοίχος που τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές, καθώς λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσει ασθενοφόρο.

Την ίδια στιγμή αγνοείται ένα άτομο το όχημα του οποίου  παρασύρθηκε από ρέμα που είχε υπερχειλίσει από τον τεράστιο όγκο του νερού.

Δείτε το όχημά του:

Δείτε βίντεο από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία:

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ

Με ένα μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν λίγο νωρίτερα οι κάτοικοι του Βόλου για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε το μήνυμα:

Νωρίτερα, τα κινητά των κατοίκων της πόλης «ήχησαν» με μήνυμα από το 112 που του συνιστά να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων.

Δείτε το μήνυμα:

Δείτε βίντεο:

Ο Βόλος δέχεται άγριο «σφυροκόπημα» από την κακοκαιρία ήδη από τις 3 τα ξημερώματα, όπως και οι Σποράδες. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η έντονη βροχόπτωση, οι κεραυνοί και οι αστραπές που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν τις πλημμύρες που έχουν σημειωθεί σε δρόμους και σπίτια.

Οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα.

Κάποια στιγμή, στο ύψος του Πανθεσσαλικού εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα για αρκετή ώρα.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγιναν 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και καθαρισμό φρεατίων σε περιοχές του Βόλου, της Σκοπέλου και της Σκιάθου.Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Νεάπολης, στο Πεδίο του Άρεως και στους Αγίους Αναργύρους όπου πολλές οδικές αρτηρίες έχουν καταστεί σχεδόν απροσπέλαστες.

Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Λαρίσης, μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Νεαπόλεως, στην οδό Νεαπόλεως, στη λεωφόρο Αθηνών, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αλλού.

Η ασταμάτητη νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να «φουσκώσει» ο χείμαρρος του Κραυσίδωνα.Ως αποτέλεσμα κινδυνεύουν αρκετές συνοικίες καθώς το ύψος του νερού στον χείμαρρο είναι πάνω από τρία μέτρα και και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Δύσκολη είναι η κατάσταση από την κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές όπως Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

 

Κλειστές είναι οι δημόσιες και οι δημοτικές Υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία και οι εργαζόμενοι δεν πήγαν στις δουλειές τους.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες. Στην περιφερειακή οδό από το ύψος της Τζανεριάς προς Κουκουναριές συστήνεται η διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος έστειλε αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής στη Ζαγορά!

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Βόλο είναι ότι σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Meteo.gr, στην περιοχή της Ζαγοράς από τη Δευτέρα 04/09 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 05/09 (08:20) έχουν καταγραφεί 516 mm βροχής.

Υπενθυμίζεται ότι το 1 mm βροχής, αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου.

Tα μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης καταγράφονται στις παρακάτω περιοχές:

Ζαγορά Πηλίου

Πορταριά Μαγνησίας

Βόλος

Σκιάθος – Ξάνεμος

Γλώσσα Σκοπέλου

Χαλκιάδες Φαρσάλων

Καρδίτσα

Πλατύκαμπος Λάρισας

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση στο Βόλο

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This