690 κλήσεις στην Πυροσβεστική για την κακοκαιρία Daniel – Προειδοποίηση: Μην κυκλοφορείτε – Η άσφαλτος έχει διαβρωθεί

Δεν πρέπει να μετακινούνται οι πολίτες στην Μαγνησία ούτε καν με 4×4 αυτοκίνητα

Must Read

Συνολικά 690 κλήσεις έχει λάβει από σήμερα το πρωί μέχρι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Daniel. Οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, σε αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

* Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 670 κλήσεις εκ των οποίων:

– στην Μαγνησία 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.

 

– Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και

– Στην Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

* Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:

– Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων

– Στην Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και

– Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, τις πρωινές ώρες ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις ένας άνδρας στην περιοχή Άγιος Γεώργιος του Άνω Βόλου Μαγνησίας, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Προειδοποίηση από Πυροσβεστική: Μην κυκλοφορείτε στους δρόμους – Η άσφαλτος έχει διαβρωθεί

Να μείνουν στα σπίτια τους κάλεσε τους πολίτες ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω της επικινδυνότητας της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Γιάννης Αρτοποιός επισήμανε πως το πιο επικίνδυνο αυτήν την ώρα δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, αλλά το ότι η άσφαλτος έχει διαβρωθεί.

«Κάθε προσπάθεια να περάσει κάποιος είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Μαγνησία. Μείνετε σπίτι σας. Ακόμη και 4×4 αυτοκίνητα δεν πρέπει να βγουν».

 

Ακολούθως, ο κ. Αρτοποιός επισήμανε πως στον Βόλο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς όλα τα νερά θα καταλήξουν στο παραλιακό κομμάτι του Πηλίου. Επιπλέον, ενημέρωσε πως αυτήν την ώρα γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην παραλία.

H εξέλιξη της κακοκαιρίας

Αναφορικά με την περαιτέρω εξέλιξη της κακοκαιρίας, επισημάνθηκε ότι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Τέλος, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει αύριο το πρωί την Αττική χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα, η κακοκαιρία αύριο θα επηρεάσει κυρίως τα νότια προάστια και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από Πειραιά έως Σούνιο, στην Σαλαμίνα και την Αίγινα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This