Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, δήμοι της Λάρισας – Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης η κακοκαιρία

Αγνοείται βοσκός στη Λάρισα - Μεγάλα προβλήματα - Σε Θεσσαλία και Κρανίδι τα μεγαλύτερη ύψη βροχής

Must Read

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων, καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της ΠΕ Λάρισας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αιτήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, την κήρυξη όλων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών του πρωτοφανούς για τη χώρα ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες.

Ακόμα περισσότερες ώρες τα έντονα φαινόμενα

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα «σφυροκοπά» την χώρα η κακοκαιρία Daniel που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές, όπως την Μαγνησία και την Θεσσαλία και έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Δείτε βίντεο:

 

Λίγο νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε σε εκ νέου ανανέωση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καθώς η κακοκαιρία Daniel που ήδη από τη Δευτέρα 04-09-2023 προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 07-09-2023.

Πιο αναλυτικά:

α) Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr και www.hnms.gr).

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα συνεχίσει να γίνεται ανά δωδεκάωρο με τη μορφή έκτακτων δελτίων που θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων».

 

Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Στο μεταξύ, χάος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel» η οποία, όσο περνούν οι ώρες επεκτείνεται συνεχίζοντας να «χτυπά» με απίστευτη σφοδρότητα.

Στην Λάρισα, αγνοείται ένα βοσκός από το χωριό της Νέας Λεύκης του δήμου Κιλελέρ ο οποίος δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις όπως τυροκομεία.

Ο βοσκός έχει καταγωγή από το Πακιστάν και έμενε σε τροχοβίλα στην περιοχή.

Δείτε τι έγινε στη Νέα Λεύκη:

Δείτε τι έγινε στην Λάρισα:

Το ίδιο σκηνικό και στην Καρδίτσα και περισσότερο σε χωριά όπως ο Παλαμάς.

Οι κάτοικοι είναι από το πρωί με σκούπες στα χέρια και προσπαθούν να διώξουν τα ορμητικά νερά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις του.

Μάλιστα, λένε πως πρώτη φορά βλέπουν τόσο μεγάλο όγκος βροχής.

Δείτε φωτογραφία από την εκκλησία του χωριού που πλημμύρισε:

(πηγή φωτογραφίας protothema.gr)

Στην Εύβοια, δεν προλαβαίνουν τα αρμόδια συνεργεία που βρίσκονται επί ποδός εδώ και αρκετές ώρες να απαντούν σε κλήσεις από διάφορα χωριά όπου οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι κυρίως από δρόμους που έχουν πλημμυρίσει και δέντρα που πέφτουν.

Την ίδια στιγμή το νερό έχει διαβρώσει το οδόστρωμα και έχουν κλείσει δρόμοι.

Σε πολλά χωριά όπως το Προκόπι και το Πήλι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πηγαίνουν πόρτα πόρτα για να σιγουρευτούν ότι οι κάτοικοι έχουν φύγει και έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι.

Δείτε βίντεο:

Τα προβλήματα επεκτείνονται και σε νέες περιοχές όπως το χωριό Σουβάλα στην Αίγινα στο οποίο στεριά και θάλασσα έγιναν ένα!

Επίσης πλημμύρισε και το δημοτικό πάρκινγκ.

Τέλος, μεγάλα προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση αντιμετώπισε από τα ξημερώματα και η Αργολίδα, όπως το Κρανίδι και η Παλιά και Νέα Επίδαυρος.

Μάλιστα,σύμφωνα με το meteo στο Κρανίδι και την Θεσσαλία έπεσαν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).

Δείτε βίντεο από το Κρανίδι:

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια της Hellenic Train λόγω της κακοκαιρίας Daniel που χτυπά πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικότερα:

10:30 Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1330/ 1331, 1332/1333 και 1336/1337(Διακοπτό- Καλάβρυτα- Διακοπτό) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, λόγω κατολίσθησης στη γραμμή.
10:45 Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 52 & 53 στο τμήμα Λιανοκλάδι- Λάρισα- Λιανοκλάδι θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, με παράκαμψη μέσω Τρικάλων, χωρίς ενδιάμεση στάθμευση στο Σ.Σ Παλαιοφάρσαλο.
8:40 Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 & 51, θα υποκατασταθούν με λεωφορεία στο τμήμα Λάρισα-Λιανοκλάδι-Λάρισα, λόγω της κλειστής γραμμής.
8:20 Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 882 & 887 (Αθήνα- Καλαμπάκα- Αθήνα) καταργούνται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και περιορισμών κυκλοφορίας από την αστυνομία.
7:30 Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στη περιοχή του Δοξαρά. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Δείτε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού από δρόμο που κατέρρευσε στο Βόλο

Κακοκαιρία Daniel: Τουρίστες κοιμούνται στο πάτωμα του αεροδρομίου της Σκιάθου

Ακόμη μία νεκρή από την κακοκαιρία Daniel: Καταπλακώθηκε από ξύλα – «Αποκάλυψη» σε Καρδίτσα, Μαγνησία, Πελοπόννησο και Εύβοια

Κακοκαιρία Daniel: Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This