Τι κατέθεσε ο λιμενικός που είχε βάρδια στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα της δολοφονίας του Αντώνη

"Αποχώρησα πριν από τον απόπλου του Blue Horizon"

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες λιμενικών στον αποτρόπαιο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, στο πλοίο Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά.

Από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο μέλη του πληρώματος του πλοίου απωθούν και ρίχνουν τον 36χρονο γεννήθηκε το ερώτημα εάν υπήρχε στο σημείο λιμενικός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στο βίντεο δεν φαίνεται να παρεμβαίνει κάποιος λιμενικός σε όλα όσα θλιβερά συνέβησαν. Ήταν υποχρεωτική η παρουσία προσωπικού του Λιμενικού στο σημείο; Πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απαντούν πως όχι, καθώς αυτό δεν προβλέπεται ως υποχρέωση. Άλλες πηγές με γνώση των θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας αντιτείνουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει στο σημείο λιμενικός, καθώς επρόκειτο για τον απόπλου ενός πολύ μεγάλου πλοίου με εκατοντάδες επιβάτες και οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την μέχρι στιγμής εικόνα που έχει το αρχηγείο του Λιμενικού, ο λιμενικός που είχε βάρδια και εκτελούσε εκείνη την ώρα υπηρεσία υποστηρίζει ότι ήταν κανονικά στην προβλήτα κατά την φόρτωση των οχημάτων και κατά την αποβίβαση των επιβατών.

Ισχυρίζεται ότι λίγο προτού εμφανιστεί στο σημείο ο 36χρονος αποχώρησε -ως υπεύθυνος για την ευταξία στο λιμάνι- γιατί υπήρχαν άλλες υπηρεσιακές ανάγκες σε κοντινή απόσταση, περίπου 40 μέτρων (όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος). Στην συνέχεια, φέρεται να ισχυρίζεται ότι άκουσε την φασαρία, μετέβη στο σημείο και βοήθησε στην περισυλλογή του άντρα που βρισκόταν ήδη στο νερό.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This