Ανθρωποκτονία στο «Blue Horizon»: «Καρατομήθηκαν» ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής Λιμενικού Πειραιά

Για «αδιανόητο έγκλημα» κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου 36χρονου, Απόστολος Λύτρας

Must Read

Ολοκληρώθηκε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» στο λιμάνι του Πειραιά, κατόπιν της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η «καρατόμηση» του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη 7/9 στον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, αναφορικά με τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να δίνει εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε εντολή στον κ. Αλεξανδράκη να απομακρύνει τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και τον Διοικητή του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, και απαίτησε την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας. Σημειώνεται, πως η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες, σε σχέση με τον απόπλου του «Blue Horizon», συνεχίζεται από τις αρμόδιες Αρχές.

Λύτρας: «Πρόκειται για αδιανόητο έγκλημα»

Για «αδιανόητο έγκλημα» έκανε λόγο ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο έσπρωξαν στο θάνατο μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» το βράδυ της Τρίτης 5/9, στο λιμάνι του Πειραιά. «Πρόκειται για ένα αδιανόητο έγκλημα. Όλη η οικογένεια των ναυτικών, όπως κι η ελληνική κοινωνία, είναι εξοργισμένη. Είμαστε εν αναμονή και του πορίσματος σε σχέση με το αν ήταν παρών την ώρα της αναχώρησης του πλοίου Λιμενικός», είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε ότι πρόκειται για πνιγμό κι οτι έφερε χτύπημα στο κεφάλι».

Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν μεθαύριο Σάββατο 9/9 και ως τότε παραμένουν προφυλακισμένοι. Συγκεκριμένα, ο καπετάνιος του πλοίου είναι αντιμέτωπος με κακούργημα για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, στον ύπαρχο, ο οποίος είναι εκείνος που στο επίμαχο βίντεο φαίνεται να πετά στη θάλασσα τον άτυχο 36χρονο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τα δύο άλλα μέλη του πληρώματος, η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σημειώνεται πως ο καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών, με τις ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, είναι μέχρι και ισόβια.

Κάλεσμα διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σάμου

Σε ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι του Μαλαγαρίου στη Σάμο, καλεί τους πολίτες του νησιού ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, καθώς στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής αναμένεται να καταπλεύσει στο νησί το «Blue Horizon», το οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά σήμερα, στις 6 το απόγευμα.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του άτυχου 36χρονου από μέλη του πληρώματός του, που τον πέταξαν στη θάλασσα από τον καταπέλτη του, το μοιραίο πλοίο άλλαξε δρομολόγιο και πλέον εξυπηρετεί τη γραμμή Βαθύ Σάμου – Κως – Ρόδος, στη θέση του «Blue Galaxy», που εκτελούσε κανονικά το εν λόγω δρομολόγιο.

«Απόψε, Παρασκευή ξημέρωμα επισήμως στις 03:00 το Blue Horizon θα καταπλεύσει στο λιμάνι Μαλαγαρίου στη Σάμο. Καλώ όλους και όλες σε ειρηνική διαμαρτυρία, για την δολοφονία του Αντώνη, στο λιμάνι. (Από τις 00:15 δίνουμε το παρών)», αναφέρει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This