«Θάλασσα» η περιοχή γύρω από την Λάρισα – Νέα εικόνα του Copernicus – Ο πατέρας του Μπ. Τζόνσον για την θεομηνία

«Παγώνουν« οι πλειστηριασμοί

Must Read

Συγκλονιστική είναι η νέα εικόνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την μεγάλη καταστροφή στην Λάρισα από την κακοκαιρία Daniel.

Τη νέα εικόνα κατέγραψε την Κυριακή το Sentinel 2 και δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό της υπηρεσίας Copernicus στο Χ (πρώην twitter).

Στην φωτογραφία έχει αποτυπωθεί η περιοχή γύρω από τη Λάρισα που συνεχίζει να επηρεάζεται από την ανεβασμένη στάθμη του ποταμού Πηνειού.

Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στην φωτογραφία, η περιοχή γύρω από την Λάρισα είναι γεμάτη νερό.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Πώς βίωσε την κακοκαιρία ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel βίωσε από πρώτο χέρι ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλει.

«Το σπίτι μας βρίσκεται αρκετά ψηλά και φυσικά ακούσαμε και είδαμε όλους τους κεραυνούς και τις βροντές και φοβηθήκαμε. Σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους εδώ ήμασταν σχετικά ασφαλείς», είπε, μιλώντας στο MEGA.

«Οι καρδιές μας “πεθαίνουν” σήμερα και είναι δίπλα σε όλους τους κατοίκους του Πηλίου, της Σκιάθου και τώρα στις ειδήσεις βλέπω ότι η κεντρική Θεσσαλία βρίσκεται κάτω από το νερό και πολλές περιοχές, όπως και η Λάρισα, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε.

Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει και αυτή την καταστροφή.

«Νιώθω ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα καταφέρουν να επανέλθουν από αυτή την καταστροφή. Η καταστροφή είναι κάτι που οι Έλληνες έχουν ζήσει ξανά με τις φωτιές αλλά είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να αναρρώσουν».

Δείτε εικόνες από την εμφάνιση του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον την προηγούμενη εβδομάδα:

 

 «Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί στις πληγείσες περιοχές

Σύμφωνα με χθεσινή πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί  από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου, διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου.

Επίσης στην χθεσινή ΠΝΠ προβλέπεται μετάθεση ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών που ήταν χθες 10/9 σε Παρασκευή 15/9 καθώς η λειτουργία των δικαστηρίων στην περιοχή έχει ανασταλεί τις επόμενες ημέρες.

Δείτε βίντεο:

Δωρεάν διέλευση στην Ιονία Οδό

Αποφασίστηκε δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Ε65 μέχρι και την Τετάρτη στις 6 π.μ. ύστερα από νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, έχει ήδη παραταθεί έως την Τετάρτη στις 6 π.μ., η δωρεάν διέλευση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Ιόνια Οδό.

«Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

Καθηγητής εκπέμπει SOS για τα θεμέλια των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές: «Ήταν σαν 8.5 Ρίχτερ»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This