Από ανακοπή και σηπτικό σοκ πιθανότατα ο θάνατος της 20χρονης στα Ιωάννινα

Οι πρώτες πληροφορίες για τα ακριβή αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας

Must Read

Οι πρώτες ενδείξεις που αφορούν το τραγικό συμβάν με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Γιάννενα κάνουν λόγο για ανακοπή και σηπτικό σοκ.

Τα αστυνομικά έγγραφα που ελήφθησαν με βάση τις πληροφορίες από το νοσοκομείο ρίχνουν φως στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της νεαρής κοπέλας. Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να πιστέψει πώς «έφυγε» η 20χρονη στα Γιάννενα, η οποία νοσηλεύονταν με αμυγδαλίτιδα και πέθανε όπως προκύπτει από ανακοπή και σηπτικό σοκ. Μαζί με τους γονείς της στην Ηπειρο, όπου σπούδαζε η 20χρονη από την Χίο, έχουν φτάσει κι αρκετοί συγγενείς της και άπαντες αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που έχει συμβεί.

Τι αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας

Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, στο οποίο καταγράφτηκε ο θάνατος της 20χρονης Παρασκευής, αναφέρεται ότι η φοιτήτρια της Φιλοσοφικής εισήχθη στην ΩΡΥΛΑ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρή μορφή οξείας αμυγδαλίτιδας, φαρυγγίτιδας και λεμφαδενοπάθειας.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γιατροί, έλαβε την κατάλληλη αγωγή, ενώ υποβλήθηκε και σε εξέταση τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα.

«Την Τρίτη (12.09.23) η ασθενής κλινικά και ενδοσκοπικά παρουσίαζε σταθερή εικόνα με ελαφρά βελτίωση.

Σήμερα (13.09.23) η ασθενής παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, η οποία εκδηλώθηκε με σοκ, πετεχειώδης αιμορραγίες δέρματος, διαταραχές του πηπτικού μηχανισμού, ολιγουρία, μεταβολική οξέωση και εργαστηριακή εικόνα διάχυτης ενδοαγγειακής και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων (σύγχυση, διέγερση, υπόταση, ηπατική βλάβη, αύξηση μυοκαρδιακών ενζήμων, υποξυγονεμία, θρομβοπενία). Υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών.

Στην ασθενή τοποθετήθηκε κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης».

Σύμφωνα με όσα γράφονται στα αστυνομικά έγγραφα, η ώρα θανάτου ήταν στις 12.33 της 13ης Σεπτεμβρίου, ενώ ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρονται τα εξής:

«Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά καρδιοαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση».

Τα μέλη της οικογένειάς της περιμένουν πλέον την ιατροδικαστική έρευνα, η οποία θα δώσει τις ακριβείς απαντήσεις, ενώ έχει δοθεί εντολή από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις κατά την διάρκεια της νοσηλείας της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This