Αθλιότητες στο νοσοκομείο Μεταξά: Διέκοψαν την επέμβαση καρκινοπαθή λόγω βλάβης!

Must Read

Δεν έχουν τέλος το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά που έρχονται στο φως σχετικά με το αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», δημιουργώντας προβληματισμό και ανησυχία! Παρά το γεγονός ότι καρατομήθηκε ο μέχρι πρότινος Διοικητής -ο οποίος εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο σύμφωνα με πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας– το Νοσοκομείο εξακολουθεί να ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iatropedia.gr, η βλάβη στον κεντρικό εξαερισμό των χειρουργείων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε τον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου να ζητήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Σοκαριστικό περιστατικό

Το πρωί της Πέμπτης οι γιατροί ετοιμάζονταν να υποβάλλουν μια 52χρονη καρκινοπαθή σε ένα πολύ σοβαρό 6ωρο ογκολογικό χειρουργείο. Οι αναισθησιολόγοι της είχαν δώσει ολική νάρκωση, όταν διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα εξαερισμού. Οκτώ άνθρωποι με τη γυναίκα στο χειρουργικό τραπέζι, περίμεναν πάνω από μία ώρα να αποκατασταθεί η βλάβη, όταν τελικά πληροφορήθηκαν από το τεχνικό προσωπικό ότι το χαλασμένο σύστημα εξαερισμού θα πάρει … ώρες να ξαναδουλέψει.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της μειωμένης ποσότητας οξυγόνου στον κλειστό χώρο των χειρουργείων, μία νοσηλεύτρια άρχισε να ζαλίζεται και λίγο έλειψε να χάσει τις αισθήσεις της. Τότε οι γιατροί αναγκάστηκαν να πάρουν τη δύσκολη απόφαση. Διέκοψαν την επέμβαση, ξύπνησαν την ασθενή και ανέβαλλαν το χειρουργείο για την επόμενη μέρα (σ.σ. σήμερα), αν και εφόσον … η βλάβη αποκατασταθεί. Εξαιτίας του περιστατικού προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο, ενώ οι συγγενείς της 52χρονης ασθενούς όταν ενημερώθηκαν για το απίστευτο περιστατικό επέδειξαν αξιοσημείωτη ψυχραιμία και κατανόηση στους γιατρούς, που δεν έφταιγαν σε τίποτα.

Στην συνέχεια ο εκτελών χρέη Διοικητή -αναπληρωτής Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος– διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Ακάθαρτα νερά και … ούρα στη ΜΕΘ και το Ακτινολογικό τμήμα

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αφού ένας τόσο «ευαίσθητος» χώρος όπως είναι το αντικαρκινικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει αδιανόητα προβλήματα τεχνικής φύσεως και υποδομών, εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης και κακοδιαχείρισης.

Τα έργα αποκατάστασης έχουν δρομολογηθεί από καιρό, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Οι διαλυμένες υποδομές του Νοσοκομείου, μάλιστα, προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα ένα ακόμη ανεπίτρεπτο περιστατικόΠλημμύρισε ακάθαρτα νερά και ούρα το Ακτινολογικό Τμήμα και το Τμήμα Υπερήχων, ενώ εξαιτίας της πεπαλαιωμένης και διαλυμένης υδραυλικής εγκατάστασης πλημμυρίζει συχνά και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι γιατροί και το προσωπικό είναι αγανακτισμένοι. Δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα και με τον κλιματισμό, όπως λένε. Το φετινό καλοκαίρι με τους μεγάλους και παρατεταμένους καύσωνες, μάλιστα, ασθενείς και γιατροί αναγκάζονταν να επιβιώνουν στους … 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι δεν υπάρχει αρκετή … πίεση για να δουλέψει σωστά ο κεντρικός κλιματισμός.

Δείτε ακόμη: Παύτηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά μετά τις δυσλειτουργίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This