Προειδοποιητικό 112 για την κακοκαιρία «Elias» στη… μισή Ελλάδα – «Κατά λάθος» έστειλαν και στην Αττική!

Σήμερα και αύριο αναμένεται η κορύφωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Must Read

Απανωτά μηνύματα έστειλε μέσα στην τελευταία ώρα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους δεκάδων περιοχών της ηπειρωτικής -κυρίως- Ελλάδας για επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας «Elias».

Συγκεκριμένα, τα προειδοποιητικά μηνύματα κάνουν λόγο για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και τα έλαβαν κάτοικοι σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, αλλά και στην Πελοπόννησο!

Μάλιστα, μήνυμα μέσω 112 έλαβαν και κάτοικοι στην Αθήνα, αλλά… κατά λάθος, καθώς οι ιθύνοντες μπερδεύτηκαν (;) και το έστειλαν στην Αττική, ενώ, κανονικά ήθελαν να το στείλουν στη Βοιωτία! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το 112 που έλαβαν κατά τις 16:30 κάτοικοι στην Αττική ήρθε από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι στα όρια με Βοιωτία. Μια ακόμη απόδειξη, αν μη τι άλλο, της κατάχρησης που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο μοναδικό, ουσιαστικά, όπλο της για την «αντιμετώπιση» των φυσικών καταστροφών.

Μέσω του εν λόγω μηνύματος, πάντως, η Πολιτική Προστασία καλεί, κλασικά, τους κατοίκους «να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών».

Η κακοκαιρία «Elias» δείχνει και σήμερα τα δόντια της σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να αναμένεται να κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη 26/9, με την πιο πρόσφατη επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ να επισημαίνει πως σήμερα Τρίτη στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα είναι η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα και η βόρεια Πελοπόννησος.
Ειδικότερα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα αναμένονται:
  • Στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας).
  • Στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).
  • Στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας).
  • Στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

 

 

Σύμφωνα, εξάλλου, με τη σημερινή επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία «Elias» θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

  • Σήμερα Τρίτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).
  • Αύριο Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.
  • Μεθαύριο Πέμπτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Θυμίζουμε ότι χτες Δευτέρα τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε Ήπειρο, Αχαΐα και Κορινθία, όπου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έκλεισε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας, όπως και η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου. Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, εξάλλου, προκλήθηκαν ζημίες σε κτίρια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες σε χωριά των Καλαβρύτων.

  • Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This