Σοβαρά ερωτήματα Αποστολάκη για την άμυνα των νησιών

Ανησυχητικά τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου

Must Read

Σοβαρά ερωτήματα, που χρήζουν άμεσης και αναλυτικής απάντησης, αναφορικά με τη σταδιακή αποδυνάμωση της επιχειρησιακής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θέτει στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν το στρατιωτικό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποσύρθηκε από τα νησιά και στάλθηκε στην Ουκρανία έχει αντικατασταθεί με άλλο αντίστοιχο, ίσης επιχειρησιακής ικανότητας και, αν ναι, με ποιο.

«Επειδή οι δημοσιεύσεις στον τουρκικό φιλοκυβερνητικό Τύπο δείχνουν, αν όχι κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί, την επιμονή της Τουρκίας στην υλοποίηση της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου» αναφέρει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ρωτώντας την ίδια ώρα εάν, δεδομένου του νέου ανοίγματος διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά και των γνωστών θέσεων της Τουρκίας για το Αιγαίο, θα συνεχιστεί η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, που αφαιρεί από τις δυνατότητες άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Οργιάζουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία

Σημειωτέον πως τις τελευταίες ημέρες ο τουρκικός Τύπος έχει… οργιάσει. Ενδεικτικά, την προηγούμενη εβδομάδα, η τουρκική εφημερίδα «Yeni Şafak» ανέφερε σε δημοσίευμά της πως η διαδικασία εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων προχωράει μέσα από την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Με βάση τα παραπάνω, και με τη σχετική παραφιλολογία ολοένα να εντείνεται, είναι σαφές πως ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που του ετέθησαν στη Βουλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This