Ποιος είναι ο 84χρονος νέος δήμαρχος της Λευκάδας – Έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εκλέχθηκε!

Must Read

Ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του άνοιξε ο Ξενοφών Βεργίνης από την Λευκάδα την περασμένη Κυριακή των εκλογών.

Ο κ. Βεργίνης είναι πλέον ο νέος δήμαρχος του πανέμορφου νησιού παρά τα χρόνια του.

Ο δήμαρχος έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και δεν πτοήθηκε από τα χρόνια που κουβαλά στην πλάτη του τα οποία είναι 84!

Δείτε μία προεκλογική ομιλία του:

Ο κ. Βεργίνης ο οποίος πιθανότατα έχει ως είδωλο τον Τζο Μπάιντεν εκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 48,87% έναντι του 28,47% που συγκέντρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός.

Πλέον θα βάλει τα δυνατά του για το νησί του το οποίο καλείται να υπηρετήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια! Σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως θέλει να επικεντρωθεί στα προβλήματα καθημερινότητας των συμπολιτών του στα οποία θα δώσει την μεγαλύτερη προσοχή.

«Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αυτό το δήμο σε μία φθίνουσα πορεία και αυτό μας το δείχνει και η καθημερινότητα αλλά και τα εμβληματικά έργα. Είναι δυνατόν να μην μπορείς να αισθάνεσαι ότι από κάπου διοικείσαι, ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και πρέπει να βάλει μία ευταξία, να δώσει μία λύση;», έλεγε.

Ο κ. Βεργίνης γεννήθηκε στο χωριό Τσουκαλάδες της Λευκάδας.

Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και το Λονδίνο. Δίδαξε στο Κολλέγιο Αθηνών και στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1967 ως το 2004.Παράλληλα διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ελλάδος σε διεθνείς οργανισμούς (FAO και ΟΟΣΑ) για θέματα Γεωργίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Βοήθειας, σύμβουλος και ανώτατο στέλεχος υπουργείων. Το διάστημα 1991-1993 ήταν υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 2013 με 2015 ήταν διοικητής του ΟΓΑ.

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων οικονομικού περιεχομένου για ζητήματα όπως ο πληθωρισμός, η αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη και η γεωργία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλη επιτυχια κ Βεργινη, μπραβο σας, για στο κουραγιο σας, ελπιζω να μην σας απογοητευσουν οι κατοικοι και να ζησετε να υπηρετησετε μεχρι τα 94 σας σαν την Βασιλισσα της Αγγλιας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This