Η δικτατορία της εγκληματικότητας

Δεν μπορεί να αναπτυχθεί οικονομία ή να ανθήσει πολιτισμός, αν τα κατακάθια της κοινωνίας επιβάλλουν στους πολλούς έναν αφόρητο τρόπο ζωής...

Must Read

Η καθημερινότητα των Ελλήνων διασταυρώνεται σε σταθερή βάση με την ανασφάλεια και το έγκλημα. Δεν υπάρχει σημείο στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια όπου οι πολίτες νιώθουν ασφαλείς, προστατευμένοι από τους θεσμούς, τις υπηρεσίες και τους λειτουργούς της κρατικής μηχανής.

Η εγκληματικότητα εκδηλώνεται παντού: Από τις αλάνες που παίζουν τα παιδιά και τα σχολεία μέχρι τις κατοικίες των ανθρώπων και τους δημόσιους χώρους.

Στην Πλάκα των Αθηνών, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας, υπό την σκιά της Ακροπόλεως, στις 21.20 έβγαλαν μαχαίρι σε ανήλικο, τον τραυμάτισαν και τον λήστεψαν. Λίγες ώρες προτού είχε δημοσιοποιηθεί η ανατριχιαστική είδηση ότι τρεις ανήλικοι είχαν βιάσει 13χρονη μαθήτρια σε προαύλιο γυμνασίου. Ο ένας από αυτούς είχε απαθανατίσει τον βιασμό σε βίντεο και διένειμε το οπτικό υλικό στην παρέα του!

Το βράδυ οι μαθητές φοβούνται να κυκλοφορήσουν ακόμα και σε μικρές παρέες, διότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολυπληθείς συμμορίες που θα αποπειραθούν, με την απειλή όπλων, να τους ληστέψουν – και τα φορητά τηλέφωνα είναι ο πρώτος στόχος τους.

Στις πλατείες, εν μέσω πλήθους, γίνονται ανταλλαγές πυροβολισμών και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Οι δολοφονίες, ακόμα και οι… μαζικές, όπως αυτή που έγινε με τους έξι Τούρκους στη Λούτσα, τείνουν να θεωρούνται ρουτίνα!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προεκλογικά έταξε ασφάλεια και τήρηση των νόμων και το αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησε και ασκεί είναι το ακριβώς αντίθετο από τα υποσχεθέντα. Η εγκληματικότητα όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται∙ και σε ένταση και σε αριθμό παραβατικών ενεργειών.

Κι αυτό παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων στη ζωή, την τιμή και την περιουσία τους. Αφαιρεί τις κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα και τους αγώνες των προγόνων ελευθερίες τους. Δεν υπάρχει ελευθερία, αν βασιλεύει το έγκλημα. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί οικονομία ή να ανθήσει πολιτισμός, αν τα κατακάθια της κοινωνίας επιβάλλουν στους πολλούς έναν αφόρητο τρόπο ζωής.

Λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται να υπάρχει, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Μόνο λόγια. Πολλά, εύκολα, ανέξοδα και ψεύτικα λόγια…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This