Αντιστράτηγος ε.α. Μπαλτζώης: «Το Ισραήλ θέλει να φύγουν οι άμαχοι γιατί ετοιμάζει επιχείρηση»

«Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν που είναι οι όμηροι, τους οποίους η Χαμάς έχει διασπείρει σε πολλές μεριές»

Must Read

Την εκτίμηση ότι το Ισραήλ θέλει να φύγουν οι άμαχοι γιατί ετοιμάζουν επιχείρηση, εξέφρασε ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Θα δείτε ότι από χθες άρχισε η παροχή νερού στα νότια της Γάζας, στη Ράφα που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Θα αρχίσουν να ανοίγουν τα σύνορα στη Ράφα που είναι το πέρασμα στην Αίγυπτο. Σημαίνει ότι είναι πρόσκληση να φύγουν περισσότεροι από τη Λωρίδα της Γάζας οι άμαχοι. Το Ισραήλ θέλει να φύγουν οι άμαχοι γιατί ετοιμάζει επιχείρηση που θα ανοίξει τις «πύλες της κολάσεως» και δεν θέλουν αμάχους μέσα. Δεύτερον, ψάχνουν να βρουν πώς είναι η πόλη της Γάζας που δεν φαίνεται από τους δορυφόρους, τα τούνελ και αυτά, και δεν ξέρει κανένας πως είναι παρά μόνο τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς. Κάτω από το νοσοκομείο της Γάζας είναι το στρατηγείο της Χαμάς και αν χτυπήσουν το νοσοκομείο, θα αναταραχθεί η μισή Γάζα», είπε αρχικά ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία και συνέχισε:

«Τρίτον, ψάχνουν απεγνωσμένα οι Ισραηλινοί να βρουν που είναι οι όμηροι, τους οποίους η Χαμάς έχει διασπείρει σε πολλές μεριές, άλλους σε κτίρια άλλους σε τούνελ. Ανάμεσα στους ομήρους δεν είναι μόνο Ισραηλινοί, είναι Αμερικανοί, είναι Γερμανοί, και όλα αυτά συστήνουν στο Ισραήλ να μην ξεκινήσει ακόμα. Αν δείτε τη Γάζα είναι αδιανόητη σαν πόλη, είναι τόσο πυκνοκατοικημένη που δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση γιατί κάθε κτίριο, κάθε στενό είναι παγίδα».

«Το Ισραήλ φοβάται για την επιβίωσή του»

Ακολούθως, ο Ιωάννης Μπαλτζώης τοποθετήθηκε σχετικά με τον οπλισμό των 300.000 Ισραηλινών που έχουν επιστρατευθεί.

«Δεν είναι πρόβλημα η εκπαίδευση τους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν κάθε χρόνο και εκπαιδεύονται για 3-7 μήνες. Το Ισραήλ έχει έτοιμη μία εφεδρεία. Υπάρχει γενική κινητοποίηση του Ισραήλ και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ανασφάλεια και αισθάνεται θέμα επιβίωσης πλέον. Το κυριότερο πρόβλημα του Ισραήλ είναι η είσοδος της Χεσμπολάχ στον πόλεμο. Η Χεσμπολάχ έχει 150.000 ρουκέτες και βλήματα τα οποία μπορούν να φτάσουν και κάτω από την Ιερουσαλήμ. Έχουν πυραύλους κατευθυνόμενους που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν πλήγματα ακριβείας», τόνισε ο κ. Μπαλτζώης και κατέληξε λέγοντας:

«Οι Ισραηλινοί φοβούνται γιατί τους έχει απειλήσει η Χεσμπολάχ ότι θα χτυπήσει τα πετροχημικά εργοστάσια που έχουν στη Χάιφα και άμα χτυπήσουν εκεί η πόλη θα εξαφανιστεί ακαριαία. Φοβούνται για την επιβίωση του κράτους και του έθνους του Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έχουν πάει κάτω για να μην εμπλακούν και άλλες χώρες και να γίνει γενίκευση του πολέμου. Τα αεροπλανοφόρα είναι για μπορέσει να προειδοποιήσει τα άλλα κράτη ότι αν επέμβουν, θα επέμβει και η Αμερική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This