Εθελόντρια που δαγκώθηκε από οχια: «Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ δεν θα ζούσα»-Το συγκλονιστικό βίντεο της διασωλήνωσης

Η γυναίκα περιγράφει τι συνέβη μετά το δάγκωμα

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Έντονα συναισθήματα προκαλεί το βίντεο μέλους του ΕΚΑΒ που δείχνει την τεράστια προσπάθεια που έγινε τον περασμένο Μάιο για την διασωλήνωση της 39χρονης εθελόντριας ερπετολόγου που δαγκώθηκε από οχιά την οποία είχε πάει να απεγκλωβίσει  σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η κοπέλα είχε πάθει αναφυλακτικό σοκ το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ζωή της, όμως, σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το thestival.gr φαίνονται οι κρίσιμες στιγμές μετά το δάγκωμα της οχιάς και οι πρώτες βοήθειες που δέχεται η 39χρονη η οποία στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Η κοπέλα είχε δώσει μάχη για την ζωή της για 8 μέρες στην εντατική, αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη. Τελικά βγήκε νικήτρια και βγήκε από την εντατική καθώς δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος για την ζωή της.

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε με την συγκατάθεσή της, ακούγεται να μιλά και η ίδια η 39χρονη η οποία ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ και τόνισε πως δεν είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες δεν θα βρισκόταν στη ζωή.

«Πήγα να απεγκλωβίσω το ζώο από το σχολείο. Κατά την επιχείρησή μου και με έναν λίγο λάθος χειρισμό δικό μου, δέχθηκα ένα δάγκωμα το οποίο με έφερε σε μία δύσκολη κατάσταση.

Εκείνα τα δευτερόλεπτα δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Ζήτησα από τον δάσκαλο του σχολείου να έρθει σε άμεση επικοινωνία με το ΕΚΑΒ γιατί ένιωσα ότι ήταν μία δύσκολη κατάσταση. 

Θέλω να ευχαριστήσω και να τονίσω τη σημαντικότητα της ύπαρξης του ΕΚΑΒ.

Αν δεν υπήρχε το ΕΚΑΒ, εγώ δεν θα υπήρχα, δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ και δεν θα έκανα το βίντεο

Αν με ρωτούσε κανείς, ‘Κωνσταντίνα, τι είναι για σένα το ΕΚΑΒ;’ θα έλεγα ‘μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή’».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This