Οργισμένες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ – Ζητούν απόσυρση των προτάσεων Αγαπηδάκη

Must Read

Αντιδράσεις στον χώρο της Υγείας έχουν ξεσηκώσει οι εξαγγελίες της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, σχετικά με τα μισθολογικά κριτήρια, τους γιατρούς υπαίθρου και τον προσωπικό γιατρό.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ από την παράταξη «Μέτωπο» προχώρησαν σε σκληρή ανακοίνωση. «Η κ. Αγαπηδάκη δήλωσε πως για να επαναπατριστούν οι Γενικοί Γιατροί και οι Παθολόγοι από την Κύπρο και τη Μεγάλη Βρετανία θα έχουν ετήσιες οικονομικές απολαβές από 100.000-150.000 ευρώ και θα συνοδεύονται από μειωμένη φορολόγηση. Δεν εξήγησε τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το θαύμα, όμως ένα είναι σίγουρο: κανείς παθολόγους δε θα δηλώνει πλέον υποψηφιότητα σε προκηρύξεις θέσεων πριν μεταναστεύσει σε Κύπρο και Μ. Βρετανία, ώστε να επαναπατριστεί και να γίνει σύντομα.. εκατομμυριούχος», σημειώνουν.

Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές των γιατρών υπαίθρου (αγροτικού), οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν πως δεν είναι δυνατόν ένας νέος ειδικευόμενος που δεν έχει λάβει ειδικότητα να έχει υψηλότερες αποδοχές από τον Διευθυντή με θητεία πάνω από 35 χρόνια στο ΕΣΥ.

«Αν μετά την υποχρεωτική 12μηνη θητεία οι αγροτικοί γιατροί επιλέξουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ”θα λαμβάνουν 30.000 καθαρές αποδοχές (45.000 μικτές) πλέον όσων προβλέπονται”. Τουτέστιν, ο νέος ειδικευόμενος θα έχει υψηλότερες αποδοχές από τον Διευθυντή του, τους Επιμελητές του και τους συνειδικευόμενους. Χλιδή!», τονίζουν οι γιατροί του Μετώπου, στο ygeianet.gr.

Οργανώνονται κινητοποιήσεις

Η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη χαρακτήρισε τις αλλαγές «εξευτελιστικές για τους γιατρούς του ΕΣΥ» και διευκρινίζει πως η αύξηση 10% που δόθηκε πρόσφατα στους γιατρούς στην πραγματικότητα είναι 5% αφού οι αμοιβές τους φορολογούνται. Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ – ΕΙΝΑΠ) ετοιμάζουν σκληρή απάντηση με κινητοποιήσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν, ίσως και εντός της ημέρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), όσο και οι Ιατρικές Ενώσεις των παθολόγων και γενικών γιατρών, που κατακρίνουν το νέο νομοσχέδιο που επιθυμεί να φέρει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This