Θεσσαλονίκη: Επιδιορθώνεται η τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, μετά τους βανδαλισμούς

Άμεση αντίδραση

Must Read

Αποκαθίσταται η ζημιά που επέφερε σειρα σχολίων και αντιδράσεων…

Ήδη σβήνονται τα συνθήματα κατά του Ισραήλ και των Εβραίων που έγραψαν άγνωστοι στην τοιχογραφία για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, στην οδό Μιχαήλ Καλού στην Θεσσαλονίκη. Συνεργεία του δήμου επιδιορθώνουν τους βανδαλισμούς και καλύπτουν όσα γράφτηκαν με μαρκαδόρους και σπρέι, όπως το «free Γάζα» και το «Εβραίοι=Ναζί».

Στο σημείο βρέθηκαν ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, αλλά και η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας Σίβυλλα Μπέντικ. Έστειλαν κοινό μήνυμα κατά του αντισημιτισμού και με πινέλα έβαψαν και αυτοί με κίτρινο χρώμα πάνω από τα συνθήματα των αγνώστων.

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο κ. Σαλτιέλ τόνισε: «Δυστυχώς, έγιναν πράγματα που ούτε το ίδιο το κράτος τα περίμενε, σκοτώθηκαν βίαια αθώοι άνθρωποι, ήταν ένα γεγονός που δεν το είχε προβλέψει κανείς, πρέπει πάντα να είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί συμβαίνουν γεγονότα που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Θέλουν να εξαλείψουν το κράτος του Ισραήλ και αυτό δεν είναι δυνατό να το επιτρέψουμε. Έχει δικαίωμα ύπαρξης το κράτος και όταν αραβικά κράτη που το περιβάλουν θέλουν από την πρώτη στιγμή να το εξαφανίσουν, αυτό δεν είναι σωστό να γίνει. Έχει δικαίωμα το κράτος του Ισραήλ να αντιδρά».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This