Κτηνωδία: Άρρωστο και μισοπεθαμένο εγκατέλειψαν άλογο στη Λέσβο

Ούτε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου δεν ενδιαφέρθηκε

Must Read

Εικόνες ντροπής στη Λέσβο με ένα άλογο σε κακή κατάσταση να έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του για να πεθάνει αβοήθητο.

Το άτυχο ζώο βρήκαν περαστικοί σε άθλια κατάσταση στους Αγίους Αναργύρους, στην περιοχή Ασωμάτου. Αμέσως κάλεσαν για βοήθεια.

Το περιέθαλψαν σε αρχικό στάδιο και ενημέρωσαν τις Αρχές καθώς και τον φιλοζωικό σύλλογο του νησιού «Κιβωτός Μυτιλήνης».

Η δε «Κιβωτός Μυτιλήνης» κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αποτρόπαιο περιστατικό αναφέροντας:

«Ξανά τα ίδια! Το άλογο βρέθηκε στην κατάσταση που βλέπετε στους Αγίους Αναργύρους περιοχή Ασωμάτου Λέσβου, από περαστικούς. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που είναι αρμόδια για να ελέγξει αν το άλογο είναι τσιπαρισμένο, να του πρσφέρει κτηνιατρική φροντίδα και να το περισυλλέξει).

Ψάχνουμε ΑΜΕΣΑ προσωρινή φιλοξενία για το άτυχο ζώο μέχρι να το παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές! Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με την Κιβωτό Μυτιλήνης.

Ενημέρωση: Μόλις επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (τηλ. 2251042236). Οι υπάλληλοι με τους οποίους μιλήσαμε (ο διευθυντής δυστυχώς είναι σε άδεια) μας είπαν πως τα ιπποειδή είναι αρμοδιότητα των δήμων. Μόλις τους ενημερώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει (δες στα τα νόμο σχόλια), μας είπαν πως αυτοί είναι αρμόδιοι για τα δεσποζόμενα ιπποειδή.

Όταν τους είπαμε ότι ούτε αυτό ισχύει (ο νόμος μιλάει για ιπποειδή ανεπιτήρητα, είτε δεσποζόμενα είτε αδέσποτα), μας είπαν ότι δεν μπορούν να το περιθάλψουν. Όταν τους είπαμε ότι την περίθαλψη θα την αναλάβουμε εμείς αλλά αυτοί πρέπει να το περισυλλέξουν, μας είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε συνεργείο, ούτε χώρος φιλοξενίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This