Η τραγική ιστορία της 42χρονης Κατερίνας που έπεσε νεκρή από τα χέρια του πατέρα της στη Θεσσαλονίκη

H 42χρονη μαχήτρια ήταν δραστήρια, κοινωνική και διψούσε για ζωή - «Τη σκότωσα γιατί δεν άντεχα να τη βλέπω να υποφέρει» είπε ο 69χρονος πατέρας της

Must Read

Στη γειτονιά που έμενε εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη η 42χρονη Κατερίνα, επικρατεί βουβός πόνος. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτή η γυναίκα η οποία παρά το πρόβλημα υγείας που την είχε καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι, «έσφυζε» από διάθεση για ζωή, δεν είναι πια ζωντανή. Η Κατερίνα βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα, μέσα στο σπίτι της στις Συκιές. Ο ίδιος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του παιδιού του επειδή όπως φέρεται να είπε δεν άντεξε να τη βλέπει σε αυτή την κατάσταση.

Μαχήτρια από τα 14 της χρόνια, όταν διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, η 42χρονη Κατερίνα ήταν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας. Κοινωνική, χαμογελαστή, δραστήρια, η Κατερίνα έβγαινε διαρκώς έξω, συναντούσε τους φίλους της, γυμναζόταν, αγαπούσε, ονειρευόταν. Μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας της αποφάσισε ότι θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της κόρης του, επιχειρώντας στη συνέχεια να αυτοτραυματιστεί με ψαροντούφεκο.

Όσοι γνώριζαν την 42χρονη μαχήτρια της ζωής, περιγράφουν ότι ήταν ήρεμη και ποτέ δεν είχαν αντιληφθεί κάποιον διαπληκτισμό. Ο πατέρας της, την επισκεπτόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να τη βοηθάει, ενώ σε κύρια βάση η 42χρονη είχε στο πλευρό της μια γυναίκα να την βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο αδελφός της 42χρονης θέλησε να την επισκεφθεί, όμως μόλις εισήλθε στο διαμέρισμα βρήκε την Κατερίνα νεκρή. Άμεσα κάλεσε την αστυνομία, η οποία στην πορεία εντόπισε τον 69χρονο πατέρα της μέσα σε λίμνη αίματος, στο διαμέρισμά του στη Τούμπα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πατέρας φέρεται να στραγγάλισε την 42χρονη και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του με ψαροντούφεκο. Στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν, ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε την Κατερίνα. «Εγώ τη σκότωσα, δεν άντεχα άλλο να τη βλέπω να υποφέρει από την ασθένειά της» φέρεται να είπε.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Ιπποκρατείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σύντομα. Ο 69χρονος που νοσηλεύεται φρουρούμενος έχει συλληφθεί και μόλις λάβει εξιτήριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της 42χρονης, εντόπισε ευρήματα που «δείχνουν» ότι η Κατερίνα είχε ασφυκτικό θάνατο.

 

Γείτονας της 42χρονης γυναίκας περιέγραψε ότι ο 69χρονος έδειχνε απότομος και μυστήριος, ωστόσο κανείς δεν ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη: «Είναι συγκλονιστικό για μας. Το παιδί ζούσε κοντά μας αρκετά χρόνια, ήταν ένα παιδί που διψούσε για ζωή. Μπορεί να ήταν άρρωστο, αλλά ήθελε να βγει να γλεντήσει. Αγαπούσε τη ζωή με όλη τη σημασία της λέξεως. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πώς ο πατέρας της έκανε αυτή την πράξη», είπε και πρόσθεσε:

«Είδαμε το ΕΚΑΒ. Κατέβηκα και μίλησα με τον αδερφό της ο οποίος τη βρήκε. Το παιδί ήταν πολύ συγκλονισμένο, την λάτρευε στην κυριολεξία και έψαχνε με μεγάλη αγωνία τον μπαμπά τους. Ο πατέρας τους είχε φύγει δυόμισι ώρες νωρίτερα με το αυτοκίνητό του. Το λέω γιατί τότε έμπαινα εγώ στο πάρκινγκ. Δεν φαινόνταν άνθρωπος που μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα. Ηταν λίγο  μυστήριος και κατηφής, αλλά ποτέ δεν περίμενα να κάνει μια τέτοια ενέργεια. Δεν ακούσαμε καμια φασαρία…. Ίσως να το προλαβαίναμε» ανέφερε μιλώντας στο newsit και συνέχισε περιγράφοντας ότι η Κατερίνα ήταν δραστήρια και εκείνη τη μέρα ετοιμαζόταν να πάει σε πάρτι:

«Το κορίτσι ήταν μια χαρά. Ετοιμαζόταν μάλιστα να πάει και σε ένα rave πάρτι σε μια καφετέρια. Είχε φίλους και παρέες, αλλά και μόνη της έβγαινε πολλές φορές. Είχε το αμαξάκι με τις μπαταρίες του και έβγαινε βόλτες. Είχε πάντα μαζί της μια κυρία που την εξυπηρετούσε και τρεις φορές την εβδομάδα ερχόνταν ο πατέρας της. Πριν δύο μέρες είδα το κορίτσι για τελευταία φορά στο μπαλκόνι. Ηταν με τον γυμναστή της».

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Απογευματινές ώρες χθες (24-10-2023) εντοπίστηκε νεκρή από συγγενικό της πρόσωπο εντός διαμερίσματος στην περιοχή των Συκεών, 42χρονη ημεδαπή, η οποία εξεταζόμενη από Ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε ότι έφερε ευρήματα ασφυκτικού θανάτου.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 69χρονος πατέρας της, ο οποίος κατά τον εντοπισμό του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας, διαπιστώθηκε να φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα που προκάλεσε ο ίδιος.

Στα παραπάνω σημεία μετέβη κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση των χώρων.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ ο συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης».

Δείτε επίσης:

Πατέρας στραγγάλισε την κόρη του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει: «Δεν ήθελα να υποφέρει»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This