Συνεργείο καθαρισμού έκανε… χρυσές δουλειές με λεία άνω των 100.000 ευρώ

Μία απίστευτη ιστορία

Must Read

Αποκαλύφθηκε η παράνομη δράση τους!

Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως. Τέσσερις γυναίκες, μέλη συνεργείου καθαρισμού, καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 5 ετών η καθεμία, καθώς έκλεβαν συστηματικά εμπορεύματα, όπως: ενδύματα, λευκά είδη, φο-μπιζού, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, από τέσσερα επώνυμα καταστήματα της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, όταν οι καθαρίστριες, τελειώνοντας την βάρδιά τους, συνελήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους σακούλες με όλα τα κλοπιμαία. Είχαν διαπράξει διαδοχικές κλοπές, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι τότε αντιληπτές, μιας και ήταν υπεράνω υποψίας, μην δίνοντας δικαιώματα. Το κουβάρι της φοβερής αυτής υπόθεσης ξεκίνησε εξάλλου να ξετυλίγεται όταν οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων (του ιδίου Ομίλου) άρχισαν να διαπιστώνουν σημαντικές ελλείψεις σε εμπορεύματα, με την εικονα να μην συμβαδίζει με τις πωλήσεις. Αποκλείστηκε αρχικά η εκδοχή να οφείλονται οι κλοπές σε πελάτες ή υπαλλήλους, κάτι που επιβεβαιώθηκε κι από τις κάμερες ασφαλείας. Οι υποψίες στράφηκαν στις καθαρίστριες και επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα δε με την δικογραφία, οι κατηγορούμενες (με καταγωγή από την Γεωργία και την Αρμενία) δρούσαν κατά την διάρκεια της νυχτερινής εργασίας τους, την ώρα που τα καταστήματα ήταν κλειστά. Αφαιρούσαν εξάλλου με ψαλίδια τούς αντικλεπτικούς μηχανισμούς που διέθεταν τα εμπορεύματα και χειρίζονταν το καθετί με πλήρη λεπτομέρεια, γνωρίζοντας πώς ακριβώς να δράσουν και πώς να αποφύγουν τις κάμερες. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και στην ταράτσα μίας εκ των κατηγορούμενων (προφυλακίστηκε) βρέθηκαν εμπορεύματα αξίας σχεδόν 30.000 ευρώ, την κλοπή των οποίων ομολόγησε. Στις απολογίες τους οι συγκατηγορούμενές της αποδέχθηκαν μόνο ότι έκλεψαν τα εμπορεύματα που είχαν βρεθεί κατά την σύλληψή τους μία μεμονωμένη φορά.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία όμως του Δικαστηρίου, οι κατηγορούμενες συνενώθηκαν για την διάπραξη αλλεπάλληλων κλοπών. Σε όλες τους ωστόσο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης. Ο εισαγγελέας πάντως εξέφρασε την άποψη ότι τα κλεμμένα κάπου διοχετεύονταν και μεταπωλούνταν, ενδεχομένως και στις πατρίδες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This