Υπουργείο Υγείας για παραίτηση διοικητή στο Βενιζέλειο: «Κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου»

Must Read

«Στάχτη» στα μάτια ήταν η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του νεοδιορισμένου διοικητή του Βενιζελείου νοσοκομείου, Χάρη Λυδάκη.

Την στιγμή που στο νοσηλευτικό ίδρυμα υπάρχουν δεκάδες προβλήματα όπως η ελλιπής υποστελέχωση και η μετακίνηση των γιατρών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για να καλύψουν εφημερίες το Υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου».

Ο Χάρης Λυδάκης υπέβαλε την παραίτησή του με έγγραφο που απέστειλε χθες στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης λίγες μέρες μετά τον διορισμό του εξαιτίας των μετακινήσεων των παθολόγων του Βενιζελείου προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για κάλυψη εφημεριών.

Παράλληλα, το Υπουργείο αναφέρει «η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων».

Τέλος, ανακοινώθηκε πως την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας».

Η παραίτηση 

Μόλις λίγες μέρες μπόρεσε να αντέξει στην ηγεσία του Βενιζελείου νοσοκομείου ο νεοδιορισμένος διοικητής, Χάρης Λυδάκης καθώς αντιμετώπισε μια κατάσταση που τον έβγαλε από τα ρούχα του.

Όπως ανέφερε στην επιστολή της παραίτησής του το πρόβλημα που τον έκανε να δηλώσει παραίτηση είναι οι μετακινήσεις παθολόγων προς το γειτονικό νοσοκομείου του Ρεθύμνου για να καλυφθούν κενά στις εφημερίες,  παρά το γεγονός ότι οι δύο παθολογικές και τα ΤΕΠ στο Βενιζέλειο βρίσκονται υπό κατάρρευση καθώς δεν υπάρχει προσωπικό να τις στελεχώσει.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Λυδάκης κάλεσαν και τον ίδιο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για κάλυψη εφημερίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε κώλυμα της γιατρού για την οποία είχε δοθεί όνομα μετακίνησης στο Ρέθυμνο και ο κ. Λυδάκης πήγε στην θέση της.

Στο έγγραφο της παραίτησης τονίζει ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης «θα προκαλέσει επισφάλεια στην εφημεριακή δυνατότητα και συμβατική πρωινή κάλυψη ιδίων αναγκών των Τμημάτων».

«Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για αποτροπή δημιουργίας επιπλέον αποσταθεροποιητικών εστιών στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομεία μας», καταλήγει.

Δείτε την επιστολή της παραίτησης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This