Ηράκλειο: Τι έκρυβε το υπόγειο πολυκατοικίας που έπιασε φωτιά

Πυρκαγιά αποκάλυψε το... οπλοστάσιο

Must Read

Άναυδοι έμειναν με το θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν να σβήσουν φωτιά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τι ήταν αυτό; Στον αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας εντοπίστηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο επισκευής πυροβόλων όπλων και γομωτηρίου φυσιγγίων από τα οποία προκλήθηκε μικρής έκτασης έκρηξη. Ο άνδρας που ενοικίαζε το χώρο συνελήφθη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το εργαστήριο εντοπίστηκε αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όταν πραγματοποιήθηκε αυτοψία του χώρου και έρευνα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια, οπλοπολυβόλο, πιστόλι, 27 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μηχανική πρέσα αναγόμωσης φυσιγγίων μετά πλήρη εξαρτημάτων αυτής, 43 μεταλλικές γεμιστήρες πυροβόλων όπλων διαφόρων τύπων, πληθώρα μεταλλικών και ξύλινων, μερών και ανταλλακτικών πυροβόλων όπλων και πληθώρα άμορφης μάζας μεταλλικών (υπολειμμάτων φυσιγγίων-βολίδες-κάλυκες) πλαστικών και ξύλινων μερών πυροβόλων όπλων.

Σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν οι σχετικές άδειες που κατείχε για το άθλημα της σκοποβολής, τρία πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, επαναληπτικό πολεμικό τυφέκιο, δύο καραμπίνες και 1.818 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, έκρηξη και διακεκριμένες φθορές, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This