ΑΠΘ: Τι αποφάσισε η Σύγκλητος για την εκλογή νέου πρύτανη

Τα 57 μέλη του Οργάνου συνεδρίασαν προκειμένου να αποφασίσουν για τηΝ διαδικασία των ψηφοφοριών

Must Read

Η τρίωρη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχε ως κεντρικό θέμα την από εδώ και πέρα διαδικασία για την εκλογή του νέου πρύτανη.

Έπειτα από το αδιέξοδο πριν μερικές ημέρες για την εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης από τα έξι εσωτερικά μέλη, η διαδικασία μεταφέρθηκε στη Σύγκλητο, όπως και προβλέπεται άλλωστε.

Τα 57 μέλη του Οργάνου συνεδρίασαν, προκειμένου να αποφασίσουν επί της διαδικασίας των ψηφοφοριών. Σκοπός είναι να ορίσουν τον μέγιστο αριθμό ψηφοφοριών οι οποίες, εφόσον κι αυτές αποδειχθούν άγονες, τότε η επιλογή των πέντε εξωτερικών μελών θα προκύψει με κλήρωση. Στην συνέχεια οι 11 θα εκλέξουν τον νέο πρύτανη. Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνουν τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών.

Στο θέμα υπήρξε παρέμβαση του κοσμήτορα της Νομικής Παναγιώτη Γλαβίνη, ο οποίος είπε πως η κλήρωση δεν θα πρέπει να είναι ενιαία για το σύνολο των μελών που δεν θα έχουν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά θα πρέπει να γίνει ξεχωριστά για το κάθε ένα από τα εναπομείναντα προς επιλογή, εξωτερικά μέλη.

Η διαδικασία των τριών ψηφοφοριών θα ξεκινήσει μόλις η απόφαση της Συγκλήτου δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Η  συζήτηση που έγινε κατά την συνεδρίαση της Συγκλήτου σχετικά με την διαδικασία της κλήρωσης δείχνει ότι στις τάξεις του Οργάνου επικρατεί η πεποίθηση ότι τουλάχιστον κάποια από τα πέντε εξωτερικά μέλη θα χρειαστεί να αναδειχθούν από την κληρωτίδα.

Πίσω από την μάχη για την εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών στοιχίζονται πέντε από τα έξι εσωτερικά μέλη που διεκδικούν το αξίωμα στο ΑΠΘ: Ο πρόεδρος της Ιατρικής Κυριάκος Αναστασιάδης, οι αντιπρυτάνεις Στράτος Στυλιανίδης και Χαράλαμπος Φείδας, ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Απόστολος Αποστολίδης.  Το έκτο εσωτερικό μέλος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφικής Γιώργος Ζωγραφίδης (60 ψήφοι), ως μη μέλος της Συγκλήτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This