Σοκαριστικό τροχαίο στον Βόλο: Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της οικογένειας του βρέφους και του οδηγού

«Η οικογένεια βρίσκεται σε ψυχική αποδιοργάνωση», είπε ο ένας δικηγόρος, με τον δεύτερο να τονίζει: «Η οδήγηση του 33χρονου ήταν σύννομη»

Must Read

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το τροχαίο που οδήγησε στον θάνατο του τεσσάρων μηνών βρέφους στον Βόλο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ο 33χρονος οδηγός της μηχανής, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επιμένει πως δεν έτρεχε. Στο πλαίσιο αυτό και ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εισαγγελέας και ανακριτής ζήτησαν να διενεργηθούν τοξικολογικές εξετάσεις στον άνδρα, με σκοπό να αποσαφηνιστεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ουσίες πριν από το συγκλονιστικό τροχαίο.

«Είμαστε εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων δεδομένου ότι υπήρξαν υπόνοιες ότι ήταν σε κατάσταση μέθης», είπε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο δικηγόρος της οικογένειας του βρέφους, Αθανάσιος Χαρμάνης και συνέχισε: «Αν προκύψουν νέα στοιχεία από τις αιματολογικές εξετάσεις θα επαναξιολογηθεί, η κράτησή του ή μη».

Ο ίδιος εξήγησε πως στην περίπτωση που βρεθεί αλκοόλ στις εξετάσεις, αλλάζει η κατηγορία και γίνεται οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και σε συνδυασμό με τους επικινδύνους ελιγμούς, «είναι ένα δεύτερο κακούργημα». «Η οικογένεια βρίσκεται σε ψυχική αποδιοργάνωση, είναι σε τρομερό σοκ, ο παππούς δεν είναι σε θέση να μιλήσει γιατί έχει υποστεί το μεγαλύτερο σοκ», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Οδηγούσε σύννομα»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του οδηγού της μηχανής, Νίκος Παπαπέτρος, τόνισε ότι πελάτης του οδηγούσε σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ.

«Δεν αποδέχεται την κατηγορία της κακουργηματικής επικίνδυνης οδήγησης. Ερευνώνται οι συνθήκες, θεωρεί ότι η οδήγησή του ήταν σύννομη. Δεν έτρεχε με ταχύτητα υπερβολική», ανέφερε ο δικηγόρος και κατέληξε:

«Η ταχύτητά του ήταν κοντά στα 45 – 50 χλμ. Δεν είναι η ταχύτητα που συνετέλεσε στο ατύχημα. Ήταν διαυγής, απολύτως νηφάλιος. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This