«Για ποιο λόγο τον σκότωσε;» – Συγκλόνισε στο δικαστήριο η χήρα του Δημήτρη Γραικού

«Ζω τον ίδιο εφιάλτη», ξέσπασε εκτός της δικαστικής αίθουσας

Must Read

Τους λόγους για τους οποίους οδήγησαν τον 50χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού στο έγκλημα ζητά απεγνωσμένα να μάθει η χήρα του 59χρονου θύματος.

Η γυναίκα κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου αναβιώνει η υπόθεση.

«Θέλω να μάθω για ποιον λόγο τον σκότωσε. Πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να γλιτώσει τα μαύρα χρήματα, να αποφύγει την πληρωμή, είχαν οικονομική διαφορά. Ήταν πολύ σημαντικός λόγος για να τον σκοτώσει» ανέφερε αρχικά η ίδια.

Και συνέχισε: «Ο σύζυγός μου τον ακολούθησε για να μιλήσει μαζί του. Πιστεύω ότι είχαν δώσει ραντεβού για να του δώσει – υποτίθεται – τα χρήματα που έπρεπε να πάρει ο σύζυγός μου.

Ο κατηγορούμενος με το μυαλό του πίστευε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα, ότι ποτέ δε θα αποκαλυφθεί. Για αυτό έθαψε και το αυτοκίνητο. Ποτέ δε παραδέχθηκε ότι το έκανε, αποκαλύφθηκε από την αστυνομία. Θέλω να ρωτήσω γιατί το έκανε, είναι η τελευταία ευκαιρία να μας πει την αλήθεια για να ηρεμήσει και η δίκη του ψυχή».

Η σύζυγός του 59χρονου είπε πως ο κατηγορούμενος χρωστούσε 61.000 ευρώ στο θύμα από προηγούμενες σφαγές ζώων και από τιμολόγια.

Η γυναίκα είπε ο σύζυγός της κυκλοφορούσε πάντα έχοντας στην τσέπη του περίπου 2.000 ευρώ. Όμως, είχε μόλις 100 ευρώ πάνω του όταν βρέθηκε η σορός του.

Σχολιάζοντας την στάση του 50χρονου είπε πως όσο γίνονταν οι έρευνες είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί της για να μάθει για την εξέλιξη των ερευνών.

«Δεν ήθελε τον θάνατο αλλά είχε έτοιμους δύο λάκκους… Δε ζήτησε βοήθεια γιατί δεν ήθελε να “μαυρίσει” την εικόνα του και προτίμησε να τον εξαφανίσει» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

H δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.

«Ζούμε τον ίδιο εφιάλτη»

Έξω από το δικαστήριο η χήρα του Δημήτρη Γραικού δεν άντεξε και ξέσπασε.

«Ζούμε ξανά τον εφιάλτη. Ζω ξανά την ίδια παρωδία με την προηγούμενη φορά. Ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία ευθύνη και πως του έδωσε ένα απλό χαστούκι.

Αυτός ο άνθρωπος είχε έτοιμους δυο λάκους για να τον θάψει. Αφού τον σκότωσε τον πέταξε στο αρμεκτήριο και μιλούσε με τον οδηγό που του μετέφερε χώμα για να μην τον καταλάβει.

Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από μένα και τα παιδιά μου, ούτε όμως για τον διασυρμό που δέχθηκα τρία χρόνια. Είναι μπροστά μου σήμερα και είμαι υποχρεωμένη να τον βλέπω. Τολμάει και κάνει έφεση αντί να κάνουμε εμείς να μπει μέσα αλλά τόσα χρόνια».

Δείτε τι είπε:

«Αυτός ξεκίνησε τον καβγά»

Την δική του θέση στο έγκλημα που έγινε το 2016 με θύμα τον 59χρονο κτηνοτρόφο Δημήτρη Γραικό  εξέφρασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 50χρονος κρεατέμπορας ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας που κατηγορείται για τον θάνατό του.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Αυτός ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη κτηνοτροφική μονάδα ύστερα από μία ένταση. Δεν μπορούσα να σταματήσω τον καβγά, αυτός τον ξεκίνησε, αλλά μπορούσα να ειδοποιήσω την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του και τη δική μου», είπε ο 50χρονος, κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας ενώπιον του Εφετείου, κληθείς να τοποθετηθεί επί της κατηγορίας.

Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων και πρώτος ανέβηκε στο βήμα αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει μέρες.

Το χρονικό 

Η υπόθεση παρέμενε «γρίφος» επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές. Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «αγνώστων δραστών», αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου. Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Τι ζητά η οικογένεια του θύματος 

Η οικογένεια του δολοφονημένου Δημήτρη ζητά να μη σπάσουν τα ισόβια του δολοφόνου, ο οποίος για χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος, παριστάνοντας πως δεν ξέρει τίποτα για την υπόθεση. Η αδερφή και τα ανίψια του κτηνοτρόφου, λίγες ώρες πριν ζήσουν ξανά μέσα στην αίθουσα του Εφετείου τον Γολγοθά που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην αλήθεια, περιγράφουν πως αν και πέρασαν επτά χρόνια από τότε που έχασαν τον άνθρωπό τους, ο πόνος και η οργή δεν μαλάκωσαν μέσα τους.

«Μέσα σε δύο χρόνια έχασα τρία αδέρφια. Ο αδερφός μου ο Νίκος έλεγε ”ας βρω τον δολοφόνο του Δημήτρη κι ας πεθάνω”. Αυτό έγινε. Ήρθα στην πατρίδα μου από το εξωτερικό για να αγκαλιάσω τα αδέρφια μου και από έξι μείναμε δύο. Πονάω για όλους και ιδίως για τα παιδιά που άφησε ο αδερφός μου ορφανά. Αυτός που του στέρησε τη ζωή είναι ένας ψυχρός δολοφόνος. Οργίζομαι όταν μαθαίνω πώς λαμβάνει συνεχώς άδειες και κυκλοφορεί έξω ελεύθερος. Ποτέ δεν πιστέψαμε τα ψέματα που έλεγαν ότι έφυγε στο εξωτερικό. Δεν ντρεπόταν ο δολοφόνος να βγαίνει στα κανάλια και να αραδιάζει πράγματα από τη φαντασία του», είπε στο ThessToday η Αθηνά Γραικού, αδερφή του θύματος και συμπλήρωσε:

«Στο Εφετείο θα είμαι μόνη χωρίς κανένα από τα αδέρφια μου στο πλευρό μου. Όσο περνούν τα χρόνια ο πόνος μεγαλώνει. Ο αδερφός μου ο Νίκος ξεψυχούσε και ρωτούσε “τι έγινε με τον δολοφόνο;».

«Μιλάμε για έναν στυγερό δολοφόνο»

Η ανιψιά του Δημήτρη, Χριστίνα θυμάται τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της που έφυγε πριν 40 μέρες ζητώντας μόνον ένα πράγμα, δικαίωση για τον νεκρό αδερφό του. «Πριν πέσει σε λήθαργο ο πατέρας μου, μας ρωτούσε με αγωνία αν υπήρχαν εξελίξεις για τον δολοφόνο. Η επιθυμία του ήταν να μη σπάσουν ποτέ τα ισόβια. Αυτό που περιμένουμε κι εμείς από το δικαστήριο. Αισθάνομαι θυμό που θα βρεθεί ενώπιον μας αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Σκόπιμα μας έλεγε ψέματα για να μην τον υποψιαστούμε. Ακόμη και όταν βρέθηκαν οι ρόδες του αυτοκινήτου, είχε πει πως ο θείος μου του το είχε ζητήσει να το κρύψει γιατί είχε φύγει στο εξωτερικό. Έκρυβε ένα πτώμα κι ένα αυτοκίνητο για χρόνια. Πάνω από το μέρος που έθαψε τον θείο μου ζούσε και δούλευε καθημερινά. Αυτό δείχνει πως μιλάμε για έναν στυγερό δολοφόνο».

«Είναι δύσκολο που θα βρεθούμε πάλι μπροστά σε αυτό το κτήνος»

Από την πλευρά του, ο  ανιψιός του Δημήτρη Γραικού, Γιώργος, που ήταν χρόνια στο πλευρό του στις επιχειρήσεις, έκανε λόγο για έναν Γολγοθά δίχως τέλος. Όπως εξηγεί η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη τόσο για τον θάνατο του θείου του όσο όμως και για τον αγώνα που έδωσε ο πατέρας του για να λάμψει η αλήθεια.

«Εδώ και επτά χρόνια αυτός ο Γολγοθάς μας έχει βασανίσει. Μια δολοφονία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ελπίζω η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει για να ηρεμήσει η ψυχή του πατέρα και του θείου μου. Θέλουμε ισόβια και στο Εφετείο. Δεν αξίζει κάτι λιγότερο αυτός ο δολοφόνος. Είναι δύσκολο που θα βρεθούμε πάλι μπροστά σε αυτό το κτήνος. Είναι ψυχοφθόρο. Ο πατέρας μου λίγο πριν πεθάνει μου ζήτησε να φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους για να δικαιωθεί η ψυχή του αδερφού του», είπε.

«Εικάζουμε πως είχε και συνεργό ή ακόμη και συνεργούς»

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς αναφέρει πως αυτό που σοκάρει σε αυτή τη δολοφονία είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε. «Η μελέτη που προηγήθηκε. Ο καταδικασθείς με ειδικό μηχάνημα έσκαψε μια τάφρο για να κρύψει το όχημα και παρά πέρα να πετάξει το πτώμα. Σοκάρει όμως το ότι πάνω από το σημείο που έθαψε το πτώμα, ζούσε και εργαζόταν. Περίπου δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, ο ίδιος άνθρωπος σε κρεοπωλείο που άνοιξε στα Φλογητά, χτύπησε έναν καρδιοπαθή που πάρκαρε κοντά στο κατάστημά του. Έριξε κάτω το θύμα και το χτυπούσε με γροθιές. Το θύμα μάλιστα του φώναζε πως είχε εγχειριστεί στην καρδιά. Αυτός όμως συνέχιζε», είπε και συνέχισε:

«Ακόμη και σήμερα κάποια ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά για την υπόθεση. Ο καταδικασθείς εικάζουμε πως είχε και συνεργό ή ακόμη και συνεργούς. Είχαμε στοιχεία πως κάποιοι από τους εργάτες που είχε τότε ο καταδικασθείς, μετά την εξαφάνιση του Γραικού, εξαφανίστηκαν και αυτοί. Κατορθώσαμε να τους εντοπίσουμε στην Θράκη. Έχουμε το σχέδιο να συνεχιστούν οι έρευνες».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This