Επεισόδια σε Μεσογείων και Λεωφόρο ΝΑΤΟ με Ρομά να ανάβουν φωτιές – Προσαγωγές στον Ασπρόπυργο

Έκλεισαν τους δρόμους με κάδους και τους έβαλαν φωτιά - Συνθήματα και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων

Must Read

Ομάδα Ρομά άναψε φωτιές και προκάλεσε το κλείσιμο της λεωφόρου Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η ομάδα Ρομά αντιδρά για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Η λεωφόρος Μεσογείων συγκεκριμένα έχει κλείσει στο ύψος του Νομισματοκοπείου στο ρεύμα προς Αθήνα, αφού ομάδα περίπου 50 Ρομά έκλεισε τους δρόμους με κάδους και τους έβαλε φωτιά.

Ήδη στο Νομισματοκοπείο έχουν φτάσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά λίγη ώρα αργότερα η Μεσογείων δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Αυτή την ώρα ένταση επικρατεί στη λεωφόρο NATO η οποία παραμένει κλειστή, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια με Ρομά και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την τροχαία, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ έχει κλείσει τόσο στο ρεύμα ανόδου όσο και στο ρεύμα καθόδου. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα.

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πετούν πέτρες στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στις δυνάμεις της αστυνομίας. Η ένταση αποκλιμακώθηκε μερικές ώρες αργότερα.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στον κόμβο Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν γύρω στις 9 το βράδυ, νεαρά άτομα για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία. Οι νεαροί Ρομά έστησαν οδοφράγματα με λάστιχα τα οποία και έκαψαν. Ο κόμβος παραμένει κλειστός και στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί που εκτρέπουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων

Διαμαρτυρίες υπήρξαν νωρίτερα και στη Χαλκίδα, στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα από την πλατεία της Καμάρας και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για «κρατική δολοφονία» του 17χρονου και φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Στην προσαγωγή εννιά ατόμων προχώρησε η Αστυνομία μετά την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στο ΑΠΘ. Μετά την ολοκλήρωση πορείας για τον θάνατο του 17χρονου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και πυρσούς σε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Δείτε ακόμη:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This