Μητσοτάκης: «Ασφαλίστε σπίτια, χωράφια, επιχειρήσεις»

Τα 3,3 δισ. θα φτάσει το κόστος των έργων που θα χρειαστούν στη Θεσσαλία

Must Read

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το δρόμο για την υιοθέτηση της αμφιλεγόμενης ιδιωτικής ολλανδικής εταιρίας HVA που προβλέπει άνοιγμα των φραγμάτων, επαναδημιουργία λιμνών και επαναφορά των ποταμών στην κοίτη τους.

Το master plan θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο, ανέφερε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και τι θα καλλιεργούν πλέον οι αγρότες με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει πολύ νερό. Υπογραμμίζεται ότι οι αγρότες έχουν αναστατωθεί από τις πρώτες επισημάνσεις των Ολλανδών, καθώς δεν προβλέπουν ούτε τη δημιουργία σήραγγας για την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων εκτάσεων. «Έχουμε ζητήσει την συνδρομή εξειδικευμένης ολλανδικής εταιρείας που έχει εμπειρία. Στην πρώτη της αποτίμηση επισημαίνεται η ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης των υποδομών», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «οι Ολλανδοί μας το λένε πολύ ξεκάθαρα, χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους: το κλειδί για να αποφύγουμε τέτοιες καταστροφές είναι η διαχείριση πέραν των στενών ορίων ενός δήμου ή μιας περιφέρειας» και να μην υπάρχουν αποσπασματικά έργα. Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποχρεωτική ασφάλιση από το 2024 των επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατ. ευρώ από σεισμό και πλημμύρες. Θα ασφαλίζονται και τα αποθεματικά και οι εγκαταστάσεις. -κίνητρα και στους ιδιοκτήτες κατοικιών με μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ. -υποχρεωτική ασφάλιση των αγροτικών γαιών. Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες. Έχουν λάβει προ Daniel αποζημιώσεις 1 δισ. όταν τα ασφάλιστρα που έχουν καταβάλει στον ΕΛΓΑ είναι 500 εκατ. Δεν μασώ τα λόγια μου», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «πρέπει να μιλήσουμε για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Από τη στιγμή που τα είδη επηρεάζονται από τον καιρό πρέπει να τον ακολουθούμε». Για το κόστος αποκατάστασης των ζημιών ο Κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα είναι 3,3 δισ. «Το μεγαλύτερο μέρος θα είναι ευρωπαϊκοί πόροι και από τον προϋπολογισμό με την ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη είσπραξη εσόδων. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Θα είμαστε δίπλα τους, ξέρω ότι αντιμετωπίζονται με καχυποψία. Το κάναμε με τον Ιανό και θα το κάνουμε με τον Daniel. Είναι αφορμή για μεγάλες αλλαγές που συζητούσαμε για δεκαετίες», ανέφερε. Για το δίκτυο του ΟΣΕ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως «στην τηλεδιοίκηση πρέπει να γίνει ξανά από την αρχή η παρέμβαση και το έργο». «Στόχος μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου να αποκαταστήσουμε με μονή γραμμή την εμπορική σύνδεση Λάρισα-Λιανοκλάδι και πριν τα Χριστούγεννα να λειτουργήσει και η επιβατική γραμμή στο ίδιο τμήμα. Το ίδιο να γίνει και στο τμήμα από Λάρισα προς Βόλο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This