Το φιάσκο με τον «Δράκο» των Εξαρχείων «ξεγύμνωσε» τη μπανανία των ανευθυνο-υπεύθυνων

47 αλλοδαποί με «κατοικία» τη δομή της Μαλακάσας, έγιναν «καπνός» και δεν παρουσιάζονται στο ΑΤ Ωρωπού - Δύο εξ αυτών είναι κατηγορούμενοι για απόπειρα βιασμού!

Must Read

Χρειάστηκε ένας διεστραμμένος, όχι για να αποκαλύψει, αλλά για να επιβεβαιώσει και να εκθέσει ολόκληρο το σάπιο σύστημα που επικρατεί στη χώρα μας, με το αλαλούμ των ευθυνών, τη μπανανία των ανεύθυνων και όλες τις ανεπάρκειες που οδηγούν στο ένα φιάσκο μετά το άλλο.

Δυστυχώς, θύματα αυτού του ξεχαρβαλωμένου συστήματος είναι οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν την εγκληματικότητα να θεριεύει και να φοβούνται να κυκλοφορήσουν χωρίς να έχουν… μάτια στην πλάτη.

Η υπόθεση με τον «Δράκο» των Εξαρχείων, τον 23χρονο Σύρο που συνελήφθη για απόπειρα βιασμού τουλάχιστον επτά γυναικών, μεταξύ των οποίων και μια ανήλικη, φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του τεράστιου παγόβουνου.

«Μπουμπουκάκι»

Το εξωφρενικό στην υπόθεση του «Δράκου»  είναι πως μέσα σε τρία χρόνια, είχε συλληφθεί άλλες πέντε φορές, αλλά παρόλα αυτά με τις «ευλογίες» δικαιοσύνης και αστυνομίας, συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος!

Τα… παράσημά του:

  • Στις 18/10/2020 συνελήφθη για κλοπή στη βορειοανατολική Αττική,
  • στις 12/11/2020 συνελήφθη ξανά για κλοπή στον Άγιο Παντελεήμονα,
  • στις 22/11/2021 συνελήφθη για ναρκωτικά στα Εξάρχεια,
  • στις 31/12/2021 συνελήφθη για εμπρησμό και εξύβριση,
  • στις 24/1/2022 συνελήφθη στους Αγίους Θεοδώρους για κλοπή.

Όλες τις φορές που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου, έμεινε τελικά ελεύθερος.

«Παρά τις επανειλημμένες συλλήψεις του από διάφορες αστυνομικές Αρχές, συνέχισε τη διαρκή δράση του καθώς του έχει δημιουργηθεί το ‘αίσθημα ασφάλειας’ ότι όσες φορές και να συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές δεν θα έχει σχετικές νομικές επιπτώσεις», καταλήγει η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση του 23χρονου, μετά την τελευταία σύλληψή του στην πλατεία Κάνιγγος για τις απόπειρες βιασμού των γυναικών σε Εξάρχεια και Γλυφάδα.

«Καπνός» 47 αλλοδαποί, δύο εξ αυτών κατηγορούμενοι για απόπειρα βιασμού!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, 47 αλλοδαποί δηλώνουν ως κατοικία τη δομή της Μαλακάσας, αλλά είναι εξαφανισμένοι και δεν παρουσιάζονται στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού.

Δύο εξ αυτών μάλιστα, είναι και κατηγορούμενοι για απόπειρα βιασμού! Πρόκειται, όπως μετέδωσε το Star, για έναν Αφγανό και έναν Πακιστανό.

Ο πρώτος έδωσε τελευταίο «παρών» στο τμήμα τον Μάρτιο, ενώ ο δεύτερος τον Ιούλιο

Για όλα φταίει…

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι έχει υπάρξει διπλή ενημέρωση της Εισαγγελίας από το ΑΤ Ωρωπού, με πιο πρόσφατη, την αλληλογραφία της 21ης Νοεμβρίου, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και ο «Δράκος» (σ.σ. ο διευθυντής του ΑΤ καθαιρέθηκε μετά το φιάσκο).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ειδοποιήσεις από τα τμήματα στέλνονται στην Εισαγγελία ανά δίμηνο, ή τρίμηνο, λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας και της υποστελέχωσης, υποστήριξαν οι αστυνομικές πηγές και πρόσθεσαν ότι όλα γίνονται… χειρόγραφα και τίποτα δεν γίνεται ηλεκτρονικά!

.

«Χώρα του Ποτέ» η δομή της Μαλακάσας

Σε ότι αφορά τη δομή της Μαλακάσας, στην οποία έπρεπε να διαμένει, όπως είχε δηλώσει ο Σύρος «δράκος» (αλλά και οι υπόλοιποι «αγνοούμενοι» αλλοδαποί), είναι ανοιχτού τύπου, που σημαίνει πρακτικά ότι όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει και όποια ώρα θέλει.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να έχει μια κάρτα, την οποία «χτυπά» κατά την είσοδό του, για να ελέγχεται η ταυτότητά του. Θεωρητικά πάντα. Σε περίπτωση πολυήμερης απουσίας, το Υπουργείο Μετανάστευσης ενημερώνεται από τη δομή.

Ο «Δράκος», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν χτύπησε ποτέ κάρτα στη δομή της Μαλακάσας, με το Υπουργείο να τονίζει μέσω πηγών, ότι δεν είχε ενημερωθεί πως έπρεπε να μένει εκεί.

δομή Μαλακάσας

Από την άλλη, πηγές της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, απαντούν ότι «όλα τα αποδεικτικά έγγραφα υπάρχουν, από τα οποία προκύπτει πως και η δομή και η αστυνομία, είχαν ειδοποιηθεί».

«Όταν κάποιος παραβιάζει τους όρους που του έχουν επιβληθεί, τότε η αστυνομία έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον Ανακριτή ο οποίος έχει το δικαίωμα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης», εξήγησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Θεωρητικά. Όλα τα παραπάνω. Γιατί πρακτικά, το αποτέλεσμα είναι ένα: Μπάχαλο (σ.σ. επιεικής χαρακτηρισμός).

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This