Ανεμοστρόβιλος στην Κρήτη προκάλεσε ζημιές σε θερμοκήπια, ελαιόδεντρα και επιχειρήσεις

Η κακοκαιρία «δείχνει» τα δόντια της

Must Read

Καταστροφές σημειώθηκαν σε θερμοκήπια, ελιές και υποδομές στα Φαλάσαρνα, στο Ελαφονήσι και στην Γραμβούσα της Κρήτης από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν και δημιούργησαν ανεμοστρόβιλο αλλά και το χαλάζι που έπεσε, μιας και την περιοχή «χτυπά» η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου για την οποία η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δυνατός αέρας ξήλωσε τις πλαστικές οροφές θερμοκηπίων, ενώ σημειώθηκαν ζημιές στο εσωτερικό και στις υποστυλώσεις δύο ακόμα θερμοκηπίων σε Φαλάσαρνα και Ελαφονήσι.

Παράλληλα, από τον άνεμο προκλήθηκαν προβλήματα και στην οροφή καταστήματος εστίασης στα Φαλάσαρνα που αυτή την περίοδο είναι κλειστό,  σε ελαιόδεντρα στην Γραμβούσα, σε δύο σημεία του δικτύου ηλεκτροδότησης ενώ παρασύρθηκαν και κάδοι απορριμμάτων.

Το μέγεθος της καταστροφής περιέγραψε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Γιάννης Παπαδάκης, κάτοικος και παραγωγός της περιοχής.

«Τρομερές καταστροφές στη Φαλάσαρνα πριν από λίγη ώρα όταν πέρασε ανεμοστρόβιλος και κατέστρεψε τα πάντα μαγαζιά θερμοκήπια και ελιές η περιοχή δεν έχει ρεύμα. Το ερώτημα είναι απλό μετά και το σοκ που βλέπουμε απ’ το πρωί στα δυτικά της Κρήτης με τους ανεμοστρόβιλους.

Υπάρχει τελικά κλιματική αλλαγή ή όχι; Κανείς δεν θυμάται ανεμοστρόβιλους στην περιοχή μας και αυτό σίγουρα θα πρέπει να μας ανησυχήσει,. δυνατούς ανέμους είχαμε πάντα αλλά ανεμοστρόβιλους ποτέ… Ήδη έχουν καταγραφεί 3 περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια μάλιστα και στις 3 περιπτώσεις οι καταστροφές ήταν σε μικρή έκταση αλλά τελειωτικές απ’ όπου πέρασε το φαινόμενο αυτό. Η ένταση του αέρα στα σημεία που πέρασε θα πρέπει να ήταν απίστευτη αφού σε μια περίπτωση που έγινε γνωστή στη Φαλάσαρνα πήρε για μερικά μέτρα ένα ολόκληρο τρακτέρ.Σαν να αρχίζει η φύση να μας εκδικείται». 

(πηγή φωτογραφιών zarpanews.gr)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This