«Παράθυρο» για νέα κίνητρα στην ασφάλιση κτιρίων

Ο Χάρης Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολογικών ελαφρύνσεων για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Must Read

Την παροχή περαιτέρω φορολογικών κινήτρων από την κυβέρνηση για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, όπως την αύξηση στο 30% από 10% της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ των κατοικιών, ζήτησαν από την κυβέρνηση οι ασφαλιστές στην εθνική συνδιάσκεψή τους, με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων μέτρων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα δει τι άλλο μπορεί να κάνει.

«Η κλιματική κρίση, δυστυχώς, είναι κοντά μας και συνεπώς οι φυσικές καταστροφές είναι ένα δεδομένο που θα το βλέπουμε όλο και πιο συχνά, ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση. Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει μέτρα, με τα κίνητρα για την ασφάλιση των πολιτών στις κατοικίες τους και με την υποχρέωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να ασφαλίζονται, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις κρίσεις» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια. Μιλώντας στη συνδιάσκεψη, η οποία είχε ως βασικές θεματικές ενότητες τις φυσικές καταστροφές, τη συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς και ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και φορολόγησης, ο υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε πως «η κυβέρνηση θα δει τι άλλο μπορεί να κάνει, ώστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πολύ μεγάλη απειλή για τη χώρα μας». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μετά τις καταστροφικές ζημιές που προκλήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, «πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα απ’ ό,τι κινούμασταν πριν».

Μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Υπενθυμίζεται πως από το 2024 ισχύει μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για κατοικίες φυσικών προσώπων που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες. Η έκπτωση θα υπολογίζεται στο συνολικό ποσό του φόρου και θα δίνεται αναλογικά με τις ημέρες του έτους που είναι ασφαλισμένη η κατοικία. Δηλαδή, αν ένα ακίνητο δεν είναι ασφαλισμένο για όλον τον χρόνο, αλλά για εννιά μήνες, θα υπάρχει έκπτωση 7,5%. Αντίστοιχα, για έξι μήνες η έκπτωση θα αγγίξει το 5% και για τρεις μήνες το 2,% κ.ο.κ. Επίσης, η έκπτωση θα αφορά μόνο το ποσό του ΕΝΦΙΑ για το ακίνητο που είναι ασφαλισμένο. Με βάση το νέο πλαίσιο, το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 40.000.000 ευρώ και ωφελούμενοι είναι περίπου 1.000.000 πολίτες. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This