Κλ. Μαρουσάκης: «Ανοιξιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο» – Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας

Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Must Read

Μπορεί σήμερα να μπήκε και επίσημα ο Χειμώνας, ο καιρός όμως το Σαββατοκύριακο θα θυμίζει….Άνοιξη, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θερμοκρασίες δεν θα θυμίζουν σε τίποτα Δεκέμβρη, ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές -κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Δυτική Ελλάδα- ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές.

«Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, με κατά τόπους αραιές συννεφιές. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Ήπειρο, αναμένεται οι συννεφιές να δώσουν λίγες τοπικές βροχές. Παράλληλα, κυριαρχούν πάλι οι νοτιάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο, με τοπικά ισχυρές εντάσεις, και ο υδράργυρος θα σημειωθεί στους 22-24 βαθμούς κυρίως στην κεντρική Ελλάδα», είπε ο μετεωρολόγος και συνέχισε:

«Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές. Οι νοτιάδες πνέουν με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές, κατά τόπους πιο έντονες, με τον νοτιά να ενισχύεται κοντά στα 6 μποφόρ και την θερμοκρασία με υψηλές τιμές κοντά στους 20-22 βαθμούς Κελσίου».

Ο ίδιος εξήγησε πως το Σαββατοκύριακο έρχεται μια πιο θερμή αέρια μάζα, από την βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας, ενώ θα έχουμε και «εισβολή» αφρικανικής σκόνης στην επικράτεια. Μάλιστα, εξήγησε πως οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν και άλλο, μέχρι και την Κυριακή.

Η επόμενη κακοκαιρία

Εντούτοις, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών, καθώς από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρού, που θα  κρατήσει μέχρι και την Τρίτη.

Ο ίδιος έκανε σαφές πως, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This