Κλείνει το παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Μετά την αποκάλυψη-βόμβα της «δημοκρατίας» στις 27 Νοεμβρίου, το υπουργείο Παιδείας πήρε απόφαση να βάλει λουκέτο

Must Read

Έπιασε τόπο η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας μετά αυτό του Βοτανικού, το οποίο χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου άνοιξε παράνομα στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει το κλείσιμο του τζαμιού, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν με κάθε μεγαλοπρέπεια, κάτω από τη μύτη του ελληνικού κράτους.

Η «δημοκρατία» δημοσίευσε τις λεπτομέρειες για το τζαμί των Μεγάρων τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και η αντίδραση ήρθε τέσσερις ημέρες αργότερα από το αρμόδιο υπουργείο, που αποφάσισε να πράξει τα νόμιμα.

Το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» στις 27/11

Ο μεγαλοϊμάμης

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία πλήθους Πακιστανών από την κοινότητα της δυτικής Αττικής αλλά και με την παρουσία μιας πρώτης «φίρμας» του ισλαμικού ιερατείου παγκοσμίως, του μεγαλοϊμάμη Fiazul Hassan Qadri, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας για να ευλογήσει το νέο τζαμί και να κόψει την κορδέλα. Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα του ισλαμισμού της πακιστανικής διασποράς, υποστηρικτής σκληρών θρησκευτικοπολιτικών τάσεων, αλλά και φανατικός θαυμαστής του Ταγίπ Ερντογάν.

Η παρουσία του στην Ελλάδα είναι δείγμα της σημασίας που δίνουν οι Πακιστανοί στη δημιουργία τζαμιού στη χώρα μας. Ο ιμάμης Fiazul Hassan Qadri είναι μόνιμα σε ανοιχτή γραμμή με τα υψηλότερα κέντρα εξουσίας του Πακιστάν, της χώρας που αποτελεί τη στενότερη φίλη της Τουρκίας μαζί με το Αζερμπαϊτζάν.

Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, αν είναι άμεση, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, θα αποτελέσει και ένα μήνυμα προς την τουρκική πλευρά.

Την περασμένη Δευτέρα η «δημοκρατία» στο δημοσίευμά της αναφέρθηκε με όλες τις λεπτομέρειες ακόμη και στο πολυτελές τζιπ Lexus με το οποίο ο ιμάμης επισκέφθηκε το νεόδμητο τέμενος, που χρηματοδοτήθηκε ως αγορά της γης και ως κατασκευή όχι φυσικά από την πακιστανική κοινότητα της περιοχής που εργάζεται στα κτήματα και τα πτηνοτροφεία, αλλά από κέντρα του ισλαμικού επεκτατισμού στην Ευρώπη.

Καταγγελία

Το θέμα είχε αναδειχθεί τον Μάιο του 2022, όταν η ενημερωτική ιστοσελίδα meaculpa.gr του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου δημοσίευσε φωτογραφίες και ατράνταχτα στοιχεία πως στα Μέγαρα ξεφυτρώνει ένα τεράστιο παράνομο τζαμί.

Ο ίδιος με την ιδιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή που κατείχε είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, όμως η απάντηση ήταν γενικόλογα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι γίνεται προανάκριση και πως έως τον Μάιο του 2022 από τον έλεγχο του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν προέκυψε ότι πρόκειται για παράνομο λατρευτικό χώρο.

Το κρυφτούλι με την πραγματικότητα είχε επιλέξει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε παρόμοια ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος είχε παραθέσει και φωτογραφικό υλικό από θρησκευτικές συνάξεις στον χώρο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This