Αφαιρούν από το Ταμείο Ανάκαμψης την καλωδιακή διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου!

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στην Ευρώπη και τη Δύση παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας

Must Read

Αφαιρείται από το Ταμείο Ανάκαμψης η σχεδιαζόμενη επένδυση για την ανάπτυξη σύγχρονων υποθαλάσσιων καλωδίων – ινών σύνδεσης με την Κύπρο!

Υποτίθεται ότι η ανεκδιήγητη αυτή η απόφαση οφείλεται στην Κομισιόν. Η ευθύνη όμως βαρύνει κυρίως την ελληνική κυβέρνηση, καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι υψίστης σημασίας τόσο για τον ελληνισμό όσο και για την ίδια την Ευρώπη!

Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ουσιαστικά ο προπομπός ανακήρυξης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η σημασία του έργου λοιπόν για τον ελληνισμό είναι τεράστια, ιστορική θα λέγαμε.

Και για την Ευρώπη όμως, ένα τέτοιο έργο είναι εξόχως εμβληματικό. Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή ΑΟΖ, είναι ευρωπαϊκές. Η συγκεκριμένη διασύνδεση θα τεκμηριώνει την εδαφική συνέχεια όχι μόνο του ελληνισμού, αλλά και του ίδιου του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι στην Ευρώπη και τη Δύση παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας. Το ζήσαμε με την πραξικοπηματική ακύρωση του αγωγού East Med, τώρα το ζούμε με την ακύρωση της καλωδιακής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου.

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This