Σύμβουλος σπουδών προειδοποιεί για τα ιδιωτικά κολλέγια: Οι επαγγελματικοί σύλλογοι δεν αναγνωρίζουν κανένα πτυχίο!

Σύμβουλος σπουδών μιλά στο newsbreak.gr: «Η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων ήταν μια μεγάλη αποτυχία»

Must Read

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αφού διαπίστωσαν ότι τα πτυχία τους δεν «αναγνωρίζονται» στην ελληνική αγορά εργασίας, κάτι για το οποίο όπως αναφέρουν δεν είχαν ενημερωθεί!

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά πτυχιούχους νοσηλευτικής, οι οποίοι επιχείρησαν να ζητήσουν εργασία σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, ωστόσο βρήκαν κλειστές τις πόρτες, καθώς η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι τα πτυχία τους δεν έχουν αντίκρισμα. Πρόκειται για μια είδηση που έχει προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σύμβουλος σπουδών, η οποία επικοινώνησε με newsbreak.gr μας ενημέρωσε ότι τα πτυχία όλων των ιδιωτικών κολλεγίων δεν αναγνωρίζονται από τους επαγγελματικούς συλλόγους. Όπως εξηγεί η ίδια, «οι σύλλογοι Ψυχολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Διαιτολόγων κλπ δεν εγγραφούν στα μητρώα τους τους αποφοίτους από αυτά τα κολέγια επικαλούμενοι ότι η φοίτηση είναι εξ αποστάσεως. Αυτό γιατί, ενώ τα κολέγια αυτά δίνουν πτυχίο από τα πανεπιστήμια από τα οποία είναι συμβαλλόμενα, στην ουσία το πτυχίο αναγράφει ότι είναι πρόγραμμα εξ αποστάσεως από το εκάστοτε πανεπιστήμιο». Όπως τονίζει η σύμβουλος σπουδών, «το ίδιο ισχύει και για τις σχολές νηπιαγωγών, όπου οι απόφοιτοι αναγνωρίζονται μόνο ως βρεφονηπιοκόμοι».

Όπως σχολιάζει η ίδια, «η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων ήταν μια μεγάλη αποτυχία, χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό και συντονισμό. Εάν αναλογιστεί κάποιος και τα δίδακτρα που καταβάλλονται κάθε έτος μπορείτε να κατανοήσετε την απόγνωση των αποφοίτων….»

Δείτε επίσης:

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This