«Εκρηκτικό κοκτέιλ»: Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν – Υπό «πολιορκία» η Αθήνα

«Επί ποδός», «αστακός», «δρακόντεια μέτρα»...

Must Read

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται η πρωτεύουσα αυτό το διήμερο, καθώς η σημερινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η αυριανή επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, έχουν σημάνει… κόκκινο συναγερμό στις Αρχές.

Τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ήδη πολύ αυξημένα, καθώς σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στη μνήμη του 15χρονου παιδιού που έπεσε νεκρό από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Παράλληλα από νωρίς θα πετάει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ καθώς και drone, που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σε ετοιμότητα θα είναι και τα οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, οι «Αίαντες», ενώ αυξημένη θα είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τα Εξάρχεια. Επίσης, η Τροχαία προχωρά σε παρεμβάσεις στην κυκλοφορία σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το πρωί πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις για την επέτειο της δολοφονίας, ενώ στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση μαθητών- φοιτητών στα Προπύλαια και στις 18:00 υπάρχει κάλεσμα από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς πάλι στα Προπύλαια.

Με εντολή της ΕΛΑΣ, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» είναι κλειστός από τις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» έκλεισε από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

«Αστακός» και αύριο

Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και αύριο Πέμπτη, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Ερντογάν, με περίπου 3.000 αστυνομικούς να είναι επί ποδός.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να φτάσει το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» -όπου και εκεί τα μέτρα θα είναι δρακόντεια- και στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε όλη την διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας, θα υπάρχουν παρατεταγμένοι αστυνομικοί ενώ θα πετούν συνεχώς το ελικόπτερο και τα drone της ΕΛΑΣ. Παράλληλα ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα γύρω από την τουρκική πρεσβεία.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε χθες, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται «για λόγους δημοσίας ασφάλειας» οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18:00 το απόγευμα.

Λόγω της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθούν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε αρκετούς δρόμους της Αθηνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των παρακάτω οδικών αξόνων:

•Λ. Κατεχάκη,

•Λ. Μεσογείων,

•Λ. Βασ. Σοφίας,

•Λ. Κηφισίας,

•Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

•Λ. Βασ. Αμαλίας,

•Λ. Αλεξάνδρας,

•Μιχαλακοπούλου,

•Σταδίου,

•Πανεπιστημίου και

•Ακαδημίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This