«Δεν κρύβουμε τον δράστη που βασάνισε το χάσκι», «φωνάζει» η κοινωνία της Αράχοβας

Τι λέει ο δήμαρχος και οι ξενοδόχοι

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Η τοπική κοινωνία της Αράχοβας δεν καλύπτει τον δράστη του φρικτού βασανισμού του άτυχου χάσκι που οδηγήθηκε τελικά στον θάνατο, τόνισε ο δήμαρχος, Γιάννη Σταθάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN είπε συγκεκριμένα:

«Βγάλαμε ένα δελτίο Τύπου πριν από περίπου μια εβδομάδα. Περιμέναμε να βρεθεί ο δράστης και δεν βρέθηκε. Τους κάλεσα όλους να μας πουν όποιος γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στην αστυνομική διεύθυνση και την εισαγγελία για να καταθέσει. Είμαστε αναστατωμένοι από την πρώτη στιγμή εδώ και αυτά που λέγονται είναι τραγικά. Εμείς ανησυχούμε περισσότερο από όλους, μόνο και στην ιδέα ότι μπορεί να είναι ανάμεσά μας αυτός που έκανε αυτό το πράγμα…

Περιμένουμε και από την αστυνομία, περιμένουμε και από την εισαγγελία που κάνει την έρευνα να μας πουν τι έχει γίνει. Δεν υπάρχει κάποιος να έχει κρύψει κάτι, ούτε έχει ζητηθεί από τους δημότες, από τους επιχειρηματίες εδώ. Έχουν δώσει όλες τις πληροφορίες, έχουμε κάνει και χαρτί σήμερα να μας απαντήσει επίσημα η αστυνομία αν κάποιος έχει αρνηθεί.  Όποιος έχει καλεστεί, όλοι έχουν δώσει πληροφορίες. Διαφωνώ με το να δώσουν χρήματα για να μιλήσει κάποιος, το θεωρώ τραγικό να πάρει κάποιος λεφτά για να μιλήσει. Αυτό μου μας ενδιαφέρει όλους είναι όποιος ξέρει κάτι να το πει και να σταματήσει η παραφιλολογία ότι είναι κάποιος που έπαιζε σε τηλεπαιχνίδια. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ότι να ναι». 

Παράλληλα, μίλησε και για το εμπάργκο και σχολίασε πως ο δράστης μπορεί να μην είναι ντόπιος:

«Πριν βγουν τα κανάλια, είχα βγάλει δελτίο Τύπου εγώ ο ίδιος, από την προηγούμενη Παρασκευή. Εμείς από τις πρώτες μέρες περιμέναμε να βρεθεί. Πάθαμε σοκ σαν κοινωνία. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Ακούμε πολλές αντιφάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάει ο καθένας να καταθέσει στην αστυνομία. Όσον αφορά το εμπάργκο, πάνω από όλα είναι η ασφάλεια η δική μας, γιατί αυτός μπορεί να είναι εδώ, ντόπιος αλλά όταν έγινε το Σαββατοκύριακο, εμείς είχαμε πάνω από 10.000 κόσμο εδώ. Μπορεί να είναι και από κάπου αλλού ο δράστης. Μας έχει φοβίσει αυτό, τα παιδιά τώρα πχ το απόγευμα πηγαίνουν στα φροντιστήρια με τη συνοδεία γονιών».

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου:

«Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων της περιοχής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος, Καλούσα Ναυπακτίτου τονίζει ότι η κοινωνία δεν καλύπτει «κακουργηματικές πράξεις» ενώ σχολιάζει και τα μηνύματα που προτρέπουν τους πολίτες να μην επισκεφθούν την Αράχοβα.

Δείτε το δελτίο τύπου:

«Δελτίο Τύπου Συλλόγου Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας από φιλοζωικές ομάδες που προτρέπουν τους επισκέπτες της Αράχωβας να μην ξανάρθουν, λόγω του ότι βασανίστηκε από έναν ή περισσότερους ανθρώπους στην Αράχωβα και αργότερα κατέληξε, το υπέροχο σκυλάκι με όνομα – Όλιβερ, το οποίο ήταν γνωστό σε όλους μας και κυκλοφορούσε στους δρόμους και σοκάκια της Αράχωβας.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Δεν είναι δυνατό να δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία στο διαδίκτυο και και σε κάποιες online εφημερίδες – blog και να προτρέπουν ακόμη και επώνυμοι δημοσιογράφοι να μην επισκεφτεί κανένας την Αράχωβα, διότι θεωρούν ότι οι Αραχωβίτες γνωρίζουμε τον έναν ή τους περισσότερους κακοποιητές και τους καλύπτουμε!!! Εννοείται, ότι αν γνώριζε κάτι κάποιος από τους κατοίκους, θα είχαμε συνεισφέρει στη άμεση σύλληψή του/ς.
Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια!!!!

Με τη λογική αυτή μην ξαναπάμε στην Σαλαμίνα διότι έγινε ανθρωποκτονία!

Όλοι οι κάτοικοι της Αράχωβας καθώς και οι επιχειρηματίες της, τάσσονται κατά αυτού του περιστατικού και όλοι μας επιθυμούμε να βρεθεί άμεσα ο/οι δράστης/ες και να λάμψει η αλήθεια!

Με εκτίμηση».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Θάνατος χάσκι στην Αράχωβα: Καταγγελία για ολιγωρία του δήμου – «Από άνθρωπο ο βασανισμός» τονίζει κτηνίατρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This