Οι διαιτητές στο πλευρό των αστυνομικών – Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τραυματισμό δημοσιογράφου

Eπίθεση από άνδρα των ΜΑΤ δέχθηκε o δημοσιογράφος της ΕΡΤ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Must Read

Με την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League να οδηγείται σε αναβολή, κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, οι διαιτητές εκφράζουν, πλέον, τη συμπαράστασή τους στους αστυνομικούς, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στου Ρέντη.

Οι Έλληνες διαιτητές εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας στέκονται στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ, την οποία χαρακτηρίζουν «σύμμαχό» τους εντός των αγωνιστικών χώρων, και κάνουν λόγο για ανάγκη λήψης «σκληρών» αποφάσεων κατά των φαινομένων βίας. Παράλληλα, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τα θλιβερά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού.

«Οι Έλληνες διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τα χθεσινά γεγονότα της δολοφονικής επίθεσης με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμού του αστυνομικού. Έφτασε η ώρα για συνεννόηση, σύνεση, αλλά και ώρα για σκληρές αποφάσεις, καθώς τα φαινόμενα βίας, οι απειλές κατά προσώπων (αθλητών, διαιτητών, αστυνομικών, πολιτών κ.ο.κ.) και η ανομία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στα γήπεδα της χώρας. 

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στον τραυματία αστυνομικό και στην οικογένεια του και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, αλλά και σε όλη την ελληνική Αστυνομία, που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί σύμμαχο μας στους αγωνιστικούς χώρους», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διαιτητές.

Τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), τονίζοντας, ωστόσο, πως υπήρξε τραυματισμός συναδέλφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος κάλυπτε τον αγώνα για τη δημόσια τηλεόραση, από άνδρα των ΜΑΤ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που σημάδεψαν τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, στον οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του, ευχόμενο ταχεία ανάρρωση.

Στα καταδικαστέα γεγονότα του γηπέδου Ρέντη υπήρξε και τραυματισμός συναδέλφου δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος κάλυπτε τον αγώνα για τη δημόσια τηλεόραση, από άνδρα των ΜΑΤ. Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια καθώς, για ακόμη μια φορά, δημοσιογράφος δέχεται την επίθεση “οργάνου της τάξεως” γιατί είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του. Οι αθλητικοί συντάκτες καλύπτουν αγώνες και γεγονότα πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλες τις αρμόδιες Αρχές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This