Στο «μικροσκόπιο» βίντεο από τα επεισόδια στου Ρέντη – Γνώριμοι της Αστυνομίας οι χούλιγκαν

Συγκλονιστική μαρτυρία συναδέλφου του 31χρονου αστυνομικού - «Τον σώσαμε υπό συνθήκες πολέμου»

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι να αναφέρει:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυαμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Δύο βίντεο με αξιοποιήσιμο υλικό βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέσω των οποίων προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό.

Τα ευρήματα της Αστυνομίας τόσο στο γήπεδο όσο και στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ πραγματικά σοκάρουν.

Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. διακρίνονται κροτίδες, φωτοβολίδες, μισοκαμμένα ρούχα, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών καθώς και κουκούλες τύπου full face.

Πλέον τα εγκληματολογικά εργαστήρια προσπαθούν να συνδέσουν τα ανωτέρω ευρήματα με ύποπτα άτομα μέσω συγκριτικών εξετάσεων σε αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, ενώ παράλληλα αναλύουν και βίντεο που βρίσκονται στην κατοχή τους. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι Αρχές αναμένεται να ζητήσουν το βίντεο του αγώνα που μετέδιδε η ΕΡΤ3 προκειμένου να δουν εικόνες από τις κερκίδες του γηπέδου τη στιγμή που ξέσπασαν τα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές περισσότερα από δύο άτομα διέφυγαν μετά τα επεισόδια με τους αστυνομικούς και αναζητούνται.

Με πλούσιο ποινικό μητρώο οι χούλιγκαν

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό εναντίον των 424 προσαχθέντων που βρίσκονταν στο γήπεδο οδήγησε τις Αρχές να τους αφήσουν ελεύθερους. Μόνο ένας από τους προσαχθέντες συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για άλλη απόφαση.

Από τους 424 που προσήχθησαν περίπου 60 είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας για επεισόδια οπαδικης βίας. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν και βαρύ ποινικό μητρώο. Είκοσι από αυτούς χαρακτηρίζονται ως σκληροπυρηνικοί και είναι καταγεγραμμένοι στη λίστα με υπόπτους στο τμήμα αθλητικής βίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει τις έρευνές της σε ακόμη 40 άτομα καθώς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν κατά περίπτωση για επεισόδια, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, κλοπές και ληστείες.

«Τον σώσαμε υπό συνθήκες πολέμου»

Την ίδια ώρα συγκλονίζει μαρτυρία συναδέλφου του τραυματία αστυνομικού που χαροπαλεύει για το πώς κατάφεραν οι άνδρες των ΜΑΤ να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 31χρονο. «Η επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο έγινε σε συνθήκες πολέμου», περιγράφει στην ΕΡΤ αστυνομικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν από συναδέλφους της διμοιρίας. Του έκαναν τουρνικέ εν μέσω μάχης. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, σφοδρότατες με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μια φωτοβολίδα από τις πολλές του ρίξανε, ναυτικού τύπου, βρήκε στόχο και τραυμάτισε τον συνάδελφο στον αριστερό μηρό. Οπισθοχώρησε για λίγα μέτρα και έπεσε κάτω στο δρόμο, με την ναυτική φωτοβολίδα να καίει στο πόδι του. Δύο εκ των ανδρών, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ για να έρθει στο σημείο. Σχετικά ήρθε γρήγορα το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας», είπε ο αστυνομικός για τις συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του.

Στη συνέχεια περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις αγωνιώδεις προσπάθειες των συναδέλφων του να σώσουν τον 31χρονο αστυνομικό – εν μέσω φωτοβολίδων και μολότοφ – μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


«Προσπάθησε ένας αστυνομικός της διμοιρίας να του αφαιρέσει τη φλεγόμενη φωτοβολίδα από το πόδι, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς κάηκαν τα γάντια που φορούσε. Προσπαθήσαμε να την σβήσουμε με πυροσβεστήρες αλλά δεν έσβηνε, καθώς αυτός είναι και ο ρόλος της ναυτικής φωτοβολίδας, να καίει κάτω από το νερό. Ο συνάδελφος δεν έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, αλλά πονούσε φρικτά. Στη συνέχεια έχασε πολύ αίμα και του έπεσε η πίεση. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της απώλειας αίματος. Ήταν πολύ άτυχος. Η ναυτική φωτοβολίδα γκέλαρε στο οδόστρωμα και είχε ανοδική πορεία. Πέρασε ανάμεσα από την ασπίδα του και τον εξοπλισμό του, και καρφώθηκε στο μηρό. Ήταν πολύ σφοδρές οι επιθέσεις. Έπεσαν σίγουρα δέκα ναυτικές φωτοβολίδες με πυροσωλήνα, και αναρίθμητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί», 
ανέφερε.

«Έριχναν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και πάνω τους είχαν προσαρμόσει μασούρια δυναμίτιδας. Αν δείτε το οπτικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται κάτι μανιτάρια που οι φλόγες φτάνουν τα 3 με 4 μέτρα. Τα επεισόδια κράτησαν δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο συνάδελφός μου τραυματίστηκε μετά το πρώτο πεντάλεπτο, και αφού είχαμε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις. Εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν επι τούτου για να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. Το τουρνικέ που του έκαναν οι συνάδελφοι, όπως είπαν οι γιατροί, του έσωσαν την ζωή και του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει για την ζωή του», πρόσθεσε.

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στου Ρέντη πραγματικά συγκλονίζουν.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται αστυνομικός να ρωτά για την κατάσταση του τραυματία συναδέλφου του, ενώ άλλος του απαντά ότι έχει δεθεί επίδεσμος.

«Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες» λέει ένας αστυνομικός, ενώ οι συνάδελφοί του καλούν σε βοήθεια για την άμεση παραλαβή του 31χρονου.

«Χάνει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε. Σε ένα δευτερόλεπτο να είναι εδώ (η βοήθεια)» φωνάζει ο αστυνομικός που βρίσκεται κοντά στον συνάδελφο του που έχει δεχτεί φωτοβολίδα στο μηρό και αιμορραγεί.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This