Έκρηξη ισοπέδωσε καταστήματα στον Πειραιά: Έλιωσαν ακόμα και παπούτσια, «εκτινάχθηκαν» τα εμπορεύματα! Ζημιές και στα 300 μέτρα!

Από θαύμα σώθηκε άστεγος. Αναζητούνται οι δράστες αλλά και ο στόχος της επίθεσης. Το καταστραμμένο μαγαζί υποδημάτων ανήκει σε σύντροφο τηλεοπτικής δημοσιογράφου

Must Read

Βομβαρδισμένο τοπίο ο πεζόδρομος της οδού Φίλωνος στο κέντρο του Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Τετάρτης 13/12).

 

Η βόμβα που τοποθετήθηκε από τους δράστες εξερράγη έξω από πολυκατοικία. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε στην περιοχή, με τους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Το ωστικό κύμα προκάλεσε τεράστιες ζημιές ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων! Στο κτίριο όπου έγινε -για άγνωστους λόγους- στόχος των δραστών, στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα στο ισόγειο.  

 

 

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε μεγάλη έκρηξη, με το ωστικό κύμα να προκαλεί ζημιές σε κτήρια εκατοντάδες μέτρα μακριά. Ένα κατάστημα υποδημάτων και μία επιχείρηση με εκτυπώσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς. Μάλιστα, το δεύτερο μαγαζί συμπτωματικά ανήκει σε  σύντροφο γνωστής τηλεοπτικής δημοσιογράφου.

 

Ισόγεια καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ πολλά είναι τα κτίρια τα οποία έχουν σπασμένα τζάμια μέχρι και τον 4ο όροφο. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος με παπούτσια, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μαγαζί της από την επίθεση καταστράφηκε ολοσχερώς. Τόνισε ότι το εμπόρευμά της έχει εκτιναχθεί δεκάδες μέτρα μακριά, ενώ πολλά παπούτσια έλιωσαν! 

 

 

Οι τζαμαρίες πολλών καταστημάτων είναι ισοπεδωμένες, και από τύχη δεν τραυματίστηκε ένας άστεγος που είχε βρει καταφύγιο σε ένα κοντινό κτίριο.

 

Σε εξέλιξη οι έρευνες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών, όπου βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

 

Στο σημείο που προκλήθηκε η ισχυρή έκρηξη, δεν υπήρξε εστία φωτιά, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες εκατοντάδες μέτρα μακριά. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά: Καταστράφηκε ολοσχερώς κατάστημα υποδημάτων – «Έχουν διαλυθεί τα πάντα» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This