Μήνυση από τους γονείς και ΕΔΕ στο σχολείο για το αδιανόητο bullying σε 7χρονο παιδί

Όλα όσα καταγγέλλουν οι γονείς σχετικά με την αντιμετώπιση του σχολείου - Η απαξίωση και οι περίεργες συμπεριφορές

Must Read

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου η αδιανόητη υπόθεση bullying με θύμα έναν 7χρονο αγοράκι σε δημοτικό σχολείο! Το συμβάν ήρθε στο «φως» χθες το πρωί και έκτοτε οι γονείς του παιδιού υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Ασφάλεια Βόλου, η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση. Παράλληλα, η υπόθεση ερευνάται και σε επίπεδο Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο.

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σχολείο παρουσία του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε ο προϊστάμενος, δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

«Τον έβριζε συστηματικά και τον κλωτσούσε»

Από την πλευρά τους, οι γονείς του 7χρονου, καταγγέλλουν πως ένας μαθητής, λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία, είχε μετατρέψει την καθημερινότητα του γιου τους αλλά κι άλλων συνομήλικων τους σε κόλαση. «Τον έβριζε συστηματικά και τον κλωτσούσε με αποτέλεσμα ο γιος μας να εκδηλώνει άρνηση να πάει στο σχολείο, ειδικά τις τελευταίες 15 ημέρες», είπε ο πατέρας του μικρού.

Ωστόσο, το αποτελειωτικό χτύπημα ήρθε την Δευτέρα, όταν η μητέρα του παιδιού είδε στα οπίσθιά του γραμμένα με μαρκαδόρο τα «Χ» και «Ο, σύμβολα που χρησιμοποιούνται για το παιχνίδι της τρίλιζας! «Είμαι η μητέρα ενός επτάχρονου παιδιού στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο του Βόλου. Σήμερα πήγα να αλλάξω τον μικρό, να τον πάω στο πάρκο και ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις τελευταίες 15 ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται να πηγαίνει στο σχολείο καθώς σήμερα βρήκα γραμμένα με μαρκαδόρο στα οπίσθια του τα γράμματα ΧΧΟΟ από συγκεκριμένο μαθητή μεγαλύτερης τάξης που από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να τον γδύσει για να παίξει τρίλιζα. Όπως μας είπε ο μικρός δεν είναι η πρώτη φορά και αύριο έχουμε ραντεβού με την διευθύντρια να μας τον υποδείξει», ήταν το συγκλονιστικό κείμενο που ανήρτησε η μητέρα στο facebook.

«Αύριο μαμά φοβάμαι να πάω στο σχολείο», φαίνεται να είπε ο 7χρονος στη μητέρα του όταν της αποκάλυψε τι είχε συμβεί. «Μην φοβάσαι θα είμαι δίπλα σου και θα σε προστατεύω», τον καθησύχασε εκείνη.

«Μας έβγαλαν έξω και κράτησαν μέσα το παιδί μας για να τους υποδείξει τον μαθητή»

Οι γονείς του μαθητή πήγαν στο σχολείο, με σκοπό να συναντήσουν τη διευθύντρια, η οποία, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, τους αντιμετώπισε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο.

«Αφού μιλήσαμε με την διευθύντρια, μας έβγαλαν έξω και κράτησαν μέσα το παιδί μας για να τους υποδείξει τον μαθητή που του έκανε αυτό το αποτρόπαιο πράγμα. Σε μας η διευθύντρια είπε ότι, για το καλό του παιδιού είναι προτιμότερο να λήξει αυτή η ιστορία και να μην δώσουμε συνέχεια. Μπορείτε να καταλάβετε πώς αισθανθήκαμε και πώς αισθάνθηκε ο γιος μας, ο οποίος υπέδειξε τον άλλο μαθητή αλλά μας είπε ότι φοβάται γιατί δεν θα του κάνουν τίποτα», είπε ο πατέρας και συμπλήρωσε:

«Η διευθύντρια μας είπε ακόμη, ότι αν διώξουν τον μαθητή που έκανε bullying στο παιδί μας μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος που να κάνει τα ίδια πράγματα στον γιο μας. “Τι θα κάνουμε τότε, θα τον διώξουμε κι αυτόν;” ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια. Όπως καταλαβαίνετε ήρθαμε σε αδιέξοδο».

Χθες, μετά την καταγγελία, η μητέρα του παιδιού υποστήριξε ότι το παιδί της βγήκε κλαίγοντας από το σχολείο, όταν υπέδειξε τον φερόμενο ως θύτη. «Φοβάμαι μαμά, δεν με πιστεύει κανένας», φέρεται να της είπε, όπως περιγράφει η ίδια. Μάλιστα το παιδί δεν παρέμεινε χθες στο σχολείο για μάθημα, με τους γονείς του, να το παίρνουν μαζί τους, αποχωρώντας από τη σχολική μονάδα.

«Είμαι καταδικασμένη ως μάνα να γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου»

Φανερά αναστατωμένη και η μητέρα του παιδιού, τονίζει πως θα το πάει μέχρι τέλους. «Και την προηγούμενη φορά που πήγα στο σχολείο δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Το παιδί -θύτης αρνήθηκε τις κατηγορίες και δεν έγινε τίποτα. Αυτή τη φορά δεν θα το αφήσω. Θα το πάω μέχρι τέλους», είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς ένιωσα. Είμαι ακόμη ταραγμένη. Το παιδί μου το πλησίασε το μεγαλύτερο την ώρα του διαλείμματος από πίσω, τον έπιασε από το χέρι και τον ακινητοποίησε, του κατέβασε το παντελόνι από την πλαϊνή πλευρά και του είπε να μην κουνηθεί. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν αντέδρασε, μου είπε, γιατί εσύ μου είπες μαμά να μην χτυπάω άλλα παιδιά. Τι να του πω;».

Η ίδια έκανε σαφές πως το παιδί της θα πάει κανονικά σήμερα στο σχολείο. «Δεν θέλω να φύγει. Το παιδί μου είναι το θύμα. Δεν πρέπει να χάσει τα μαθήματά του. Δεν έχω άλλη επιλογή. Είμαι καταδικασμένη ως μάνα να γίνω εγώ φύλακας του παιδιού μου. Θα είμαι έξω από το προαύλιο και θα παρακολουθώ για την ασφάλειά του», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This