Φονική επίθεση κατά του αστυνομικού: Τρίτο πρόσωπο «δίνει» ο αδελφός του 18χρονου δράστη στη νέα του κατάθεση

Στην πρώτη κατάθεση είχε επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του αδελφού του στα επεισόδια. Είπε ότι ο 18χρονος επέστρεψε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο. Έρχονται νέα εντάλματα

Must Read

Ενώπιον των αρχών βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 13/12, ο αδερφός του 18χρονου που  ομολόγησε πως έριξε τη φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ.

«Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος…»

Συμπληρωματική κατάθεση δίνει ο 16χρονος αναφορικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου ΡέντηΆλλωστε, και ο ίδιος βρισκόταν στο γήπεδο, και είχε προσαχθεί μαζί με τους άλλους 423, στο Μεταγωγών. Κατά την προσαγωγή του ο αδελφός του 18χρονου είχε πει στους αστυνομικός ότι πράγματι ο αδελφός του πήρε μέρος στα επεισόδια, ενώ κατέθεσε ότι ο 18χρονος επέστρεψε στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, ο αδελφός του είχε καταλάβει ότι έκανε λάθος καθώς φέρεται να του είπε ότι «έκανα μ… πρέπει να χτύπησα αστυνομικό». «Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 16χρονος για τα βίαια επεισόδια. «Όμως εκείνος δεν με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι Αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού», συμπλήρωσε ο 16χρονος. Σε ό,τι αφορά τη φωτοβολίδα, ο 16χρονος υποστηρίζει ότι του την έδωσε ένα άγνωστο άτομο: «Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει»… 

Σφίγγει ο κλοιός για τον «καθοδηγητή»

Την ίδια στιγμή, θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει να «δένει» τα στοιχεία για τον «καθοδηγητή», ενώ είναι κοντά στην ταυτοποίηση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης της Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν συλλέξει πλούσιο προανακριτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες αξιοποιούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του ατόμου, που είχε τον ρόλο του καθοδηγητή της επίθεσης. Φέρεται να ήταν μάλιστα αυτός ο οποίος μαζί με έναν στενό πυρήνα περίπου τεσσάρων ατόμων, προμήθευσε τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση με τα πολεμοφόδια: βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Μάλιστα, η αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε ότι «προφανώς και η αστυνομία δεν θα μείνει στη σύλληψη ενός δράστη, καθ’ ομολογία δράστη, για τη συγκεκριμένη επίθεση, όπως περιγράφεται και από τον ίδιο. Εδώ μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία οργανώθηκε από άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου, οι οποίοι τους προμήθευσαν και με τα αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου μας. Μεγάλη ομάδα ατόμων η οποία οργανώθηκε και κινήθηκε σε βάρος των αστυνομικών. Άρα η έρευνα προσπαθεί να ταυτοποιήσει τόσο το σύνολο αυτών των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, όσο φυσικά και τους καθοδηγητές αυτών και αυτούς που τους όπλισαν ώστε να επιτεθούν στους συναδέλφους μας».

 

 

 

«Έχουν δοθεί πληροφορίες και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο αλλά και από άλλους μάρτυρες οι οποίοι έχουν προσαχθεί όλες αυτές τις ημέρες στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας. Στους αθλητικούς χώρους επεξεργάζονται οι αστυνομικοί τις πληροφορίες αυτές δεν έχουν ονομαστεί πρόσωπα, γι’ αυτό και είναι δύσκολη η ταυτοποίηση τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου μεταξύ άλλων.

 

 

«Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο τόσο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για να ταυτοποιήσουμε και άλλους δράστες, όσο και στους αστυνομικούς τόσο του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους όσο και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να φτάσουμε στους δράστες. Έχουμε στοιχεία, έχουμε πληροφορίες στα χέρια μας, αλλά προσπαθούν σύντομα να ταυτοποιήσουν οι δράστες και να φτάσουμε και σε άλλες συλλήψεις» πρόσθεσε η κ. Δημογλίδου. 

 

 

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, μετά τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού με το βαθύ τραύμα στον μηρό, από τη ναυτική φωτοβολίδα. Ήταν μονόδρομος για τους γιατρούς ο ακρωτηριασμός για να μην επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία του.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Μία ανάσα από τον «καθοδηγητή-εντολέα» της φονικής επίθεσης στου Ρέντη: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στη ΓΑΔΑ 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This