Καλλιακμάνης για τραυματισμό αστυνομικού: «Η οπαδική βία αντιμετωπίζεται ως οργανωμένο έγκλημα»

Τι είπε σχετικά με τον 18χρονο, την έρευνα και τους καθοδηγητές

Must Read

Στις έρευνες της αστυνομίας σχετικά με τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε σχετικά με τον 18χρονο που ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Το δεδομένο που έχουμε είναι ότι ο 18χρονος είχε αποδεχθεί ότι αυτός πέταξε τη μοιραία φωτοβολίδα. Μετά τη συνάντησή του με το συνήγορό του προσπαθεί να πει ότι έπεσε και άλλη μία φωτοβολίδα, οπότε δεν είναι σίγουρος αν αυτός τραυμάτισε τον αστυνομικό».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη το βράδυ της περασμένη Πέμπτης στα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και οπαδών έξω από το γήπεδο έπεσαν εναντίον των αστυνομικών συνολικά 10 φωτοβολίδες.

Για τις προσαγωγές των 424 ατόμων ανέφερε:

«Όταν προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ δεν είχαν το χρόνο και τη δυνατότητα να συνεννοηθούν τι θα πουν και τι θα ισχυριστούν οπότε η διαχείριση των πληροφοριών από το ανθρωποκτονιών αλλά και από την αθλητική βία έφερε αυτό το αποτέλεσμα, τη σύλληψη του 18χρονου, ο οποίος είχε φροντίσει πριν να μιλήσει στο γήπεδο με κάποιο φίλο του και να πει ότι έκανε αυτή την πράξη».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ανέφερε πως ο νεαρός καθ’ ομολογίαν δράστης λέει πως δεν γνωρίζει ποιος του έδωσε την ναυτική φωτοβολίδα και του είπε να επιτεθεί στα ΜΑΤ «είτε δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του είτε γιατί φοβάται».

Και πρόσθεσε:

«Οι υποκινητές των επεισοδίων πολλές φορές πάνε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Από την ομάδα αυτή των 200 ατόμων , ίσως να τους ξέρουν τρεις ή τέσσερις, που και αυτοί έχουν το ρόλο τους σε αυτή τη διαδικασία, σαν καθοδηγητές».

Ο φερόμενος ως καθοδηγητής όπως εκτίμησε ο κ. Καλλιακμάνης ήταν μεταξύ των προσαχθέντων.

«Η έρευνα συνεχίζεται. Προσπαθούμε από τις καταθέσεις του 18χρονου αλλά και από αυτά που είπαν κάποιοι άλλοι να ταυτοποιήσουμε τους καθοδηγητές αλλά και όσο γίνεται περισσότερα άτομα που συμμετείχαν στις βίαιες πράξεις εναντίον των αστυνομικών».

Σχετικά με τα 200 ονόματα ακραίων χούλιγκαν που παρέδωσαν χθες οι Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης είπε πως είναι γνωστοί των αρχών.

«Είναι κάποιοι που εμπλέκονται και σε άλλα επεισόδια και έχουν γενικά ποινικό παρελθόν, όχι κατ’ ανάγκη μόνο οπαδικής βίας. Η αστυνομία τους περισσότερους απ’ αυτούς τους έχει συλλάβει περισσότερες από μία φορές. Το θέμα της οπαδικής βίας αντιμετωπίζεται πλέον ως οργανωμένο έγκλημα».

Συνεχίζοντας σχετικά με τις έρευνες είπε πως «το ζητούμενο για την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη είναι να έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτά τα άτομα, ακόμα και τη βία και την επιθετικότητα που βγάζουν, την εκμεταλλεύονται κάποιοι που έχουν άλλους σκοπούς.

Ζητούμενο είναι να βρεις τα στοιχεία αυτά που θα σε οδηγήσουν στο οργανωμένο αυτό έγκλημα».

Για να ολοκληρωθεί η έρευνα, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και «θα πρέπει να βοηθήσουν και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και των ΚΑΕ».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This