Η Ζωή δεν ξέχασε τα θύματα των Τεμπών

Η συμβολική κίνηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στη σαββατιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

Must Read

«Δεν ξεχνώ, 57 ψυχές ζητούν δικαίωση» βροντοφώναξε προχθές το βράδυ στο Σύνταγμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώνοντας τη φωνή της με αυτή των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

  • Aπό τη Βίβιαν Μπενέκου

Οι γονείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν και μίλησαν για τη μοιραία εκείνη νύχτα με μεγάλη συγκίνηση, αφού αυτά τα Χριστούγεννα είναι τα πρώτα χωρίς τα παιδιά τους, και τα πρώτα μετά την τραγωδία.

Μπορεί, λοιπόν, να εξαιρέθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που διερευνά το τραγικό συμβάν, όμως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν το βάζει κάτω, υπερασπίζεται οικογένειες θυμάτων και άναψε κι ένα φαναράκι στον ουρανό για τα παιδιά που έφυγαν. Η εξαίρεσή της έγινε με δεδομένο ότι υπερασπίζεται οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, παρότι η ίδια επιμένει ότι έγινε για πολιτικούς λόγους συγκάλυψη.

«Iερή κάθε ζωή που χάθηκε»

«Δεν υπολογίζουν ότι υπάρχουν 57 νεκροί, εκ των οποίων πολλά είναι μικρά παιδιά, μετέφηβοι, φοιτητές, νεαρά παιδιά που κόπηκε το νήμα της ζωής τους με τον πιο άγριο και άδοξο τρόπο. Πάρα πολλοί είναι εργαζόμενοι, από αυτούς που προειδοποιούσαν ότι δεν θα περιμένουμε το επόμενο δυστύχημα. Πραγματικά, καθεμία ζωή που χάθηκε είναι ιερή και κάποιοι νομίζουν ότι με αυτές τις ζωές μπορούν να παίζουν. Για μένα τα Τέμπη, το έγκλημα των Τεμπών απέδειξε ότι η διαφθορά σκοτώνει» είπε στους γονείς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαιτώντας «Δικαιοσύνη και τιμωρία».

Χθες, μάλιστα, και η άλλη Ζωή, η βουλευτής της Ν.Δ. Ζωή Ράπτη, ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών. «Με στοιχειώνουν αυτές οι πρώτες ώρες. Εβλεπα στα μάτια των μητέρων που χάθηκαν… Επειδή πρέπει πράγματι η επιτροπή να είναι πλήρως αμερόληπτη και για να μην υπάρχει καν συναισθηματική εμπλοκή, η ίδια προτείνω την εξαίρεσή μου» είπε, για να προσθέσει πως ως υφυπουργός Υγείας την περίοδο εκείνη δεν μετείχε σε καμία δήθεν σύσκεψη αλλοίωσης στοιχείων. Πονάει πολύ αυτή η υπόθεση, και όχι μόνο τους γονείς!

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This